Son günlerde borsada neler döndüğü ortaya çıktı: Milyonlarca küçük yatırımcının canı yanabilir

Son günlerde borsada neler döndüğü ortaya çıktı: Milyonlarca küçük yatırımcının canı yanabilir
Binlerce yatırımcının merakla takip ettiği borsa da hareketlilik sürerken, küçük yatırımcıyla ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

21 Eylül tarihinde açıklanacak olan Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi Borsa İstanbul'da hareketlilik devam ediyor.

Sözcü'den Mehtap Özcan Ertürk'ün haberine göre, seçim sonrası gelen rallinin ardından son günlerde hisse senedi piyasalarında egemen olan satıcılı seyir Borsa İstanbul'un ‘nefesi mi kesiliyor' endişesine yol açtı. Yüksek enflasyon endeksteki trendin korunmasına katkı sağlarken kısa vadeli dalgalanmalar küçük yatırımcının canını yakabilir.

FAİZ KARARI BEKLENİYOR

Borsanın seyri açısından en önemli gündem maddelerinden biri olarak ise 21 Eylül'deki Merkez Bankası faiz kararı gösteriliyor.

Merkez Bankası'nın piyasa beklentilerinin üzerinde faiz artırımlarına devam etmesi halinde endeksteki geri çekilmenin bir miktar daha sürmesi bekleniyor. Mevcut hikayeyi tamamen terse döndürecek herhangi bir etkenin gündemde olmadığını da belirten uzmanlara göre, kısa vadeli yatırımcının temkinli olmasında fayda var.

Enflasyonist ortamın sürmesi endeksteki trendin korunmasına katkı sağlamaya devam etse de kısa vadeli dalgalanmalar akın akın borsaya giren küçük yatırımcının canını yakabilir. BIST 100 endeksi bir süre daha dalgalı seanslar yaşayabilir.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar