Piyasa uzmanı Hatice Kolçak gram altının 3000 lira olacağı tarihi açıkladı

Piyasa uzmanı Hatice Kolçak gram altının 3000 lira olacağı tarihi açıkladı
Altın ve döviz kurunda yaşanan dalgalanma devam ederken piyasa uzmanı Hatice Kolçak, hükümetin açıkladığı Orta Vadeli Program sonrası yeni tahminlerde bulunarak gram altının 3 bin lira olacağı tarihi açıkladı.

SERPİL DEMİR-GÜNBOYU

Hatice Kolçak yeni yıl ile birlikte gram altında görülecek zirve yükselişlere dikkat çekerek yeni seviyesini paylaştı.

Kolçak, "OVP verilerine bakıldığında gram altında 2.500 TL'nin üzerini görmek hayal olmayacak. Hesaplarım 5 yıl sonundaki MTP rakamlarına göre yapılıyor. Gram altının 1.827 TL gibi bir rakam olabileceğini gösteriyor. Bunu 1900 dolar ons üzerinden hesapladım" dedi.

636c88ec5cf3b0247c15d986.webp

GRAMDA YENİ ZİRVELER YAKIN

Kolçak, "Gelecek yıl dolar 36,80 TL olursa gram altının 2.765 TL'ye ulaşması mümkün olabilecek. Gram altının fiyatı 1670 TL civarında Ons fiyatı 2.000 doları aştığı anda gram altının fiyatının 3.000 TL'yi bulması mümkün olabilecek" ifadelerini kullandı.

"Küresel piyasalar ve Türkiye ekonomisi değerlendirildiğinde doların günden güne değer kazanması kaçınılmaz olacak" diyen Hatice Kolçak "Bunu hükümet bile söylüyor" diyerek sözlerine şu şekilde devam etti:

71460.jpg

"Aslında doların burada istikrar kazanması beklenemez. Ayrıca onların enflasyona karşı korunma rolünü de yerine getiremeyeceğini düşünüyorum. Bu nedenle yatırımcıların mutlaka gram altına yönelmesi ve burada daha iyi fiyat artışları umut etmesi mantıklı geliyor."

altin-fiyatlari-ne-kadar-354-2.webp

"BU RAKAMLAR ALIM FIRSATIDIR"

Altın ile alım satım yapanlar, dolar borcu olanlar, kripto para ya da borsada yatırımı olanlar önümüzdeki yıl yaşanacak yükselişle kazanç sağlayacak. Tavsiye bekleyen yatırımcıya Hatice Kolçak şu uyarılarda bulunarak sözlerini tamamladı:

“Uzman yatırımcılar dolar yerine gram altının daha iyi yükseliş yaşayabileceğine dikkat çekiyor. Ons ve gram altında yeni zirvelere doğru ilerliyoruz. Gram altın kaldığı yerden devam edecek. Uzun vadede 2000 TL'yi görebileceğiz. Bu fiyatlar alım fırsatıdır. Yeniden bu rakamları görmek imkansız olacak. Gram altında pozisyonumu korumayı sürdürüyorum.”

altin-fiyatlari-rekor-kirdi-1724-webp.webp

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar