Son dakika Yeşilçam'ın usta oyuncusu Murat Soydan hayatını kaybetti!

Son dakika Yeşilçam'ın usta oyuncusu Murat Soydan hayatını kaybetti!

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Murat Soydan hayatını kaybetti.

Yeşilçam’ın efsane isimlerinden usta oyuncu Murat Soydan, 84 yaşında hayatını kaybetti.

Yeşilçam’da bir yıldız daha kaydı. Usta oyuncu Murat Soydan’ın kızı Mehveş Soydan, sosyal medya hesabından babasının hayatını kaybettiğini duyurdu.

Murat Soydan yaşı, nereli ve filmleri – Haber Müdürü

Soydan, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda “Canım babamı kaybettik. Başımız sağ olsun” ifadelerini kullandı.

ekran-goruntusu-2024-06-11-125813.png

MURAT SOYDAN KİMDİR?

Türk sinemasının önemli isimlerinden biri olan Murat Soydan, 2 Ekim 1940 tarihinde İstanbul Üsküdar'da doğdu. Gerçek adı Rüçhan Tercan olan Soydan, ilk ve ortaokul eğitimini Lüleburgaz’da, lise eğitimini ise Edirne’de tamamladı.

Murat Soydan hayatını kaybetti - Sözcü

Üniversite eğitimi için İstanbul’a gelen Soydan, İktisadi İlimler Akademisi’nde okudu ve aynı zamanda İstanbul Belediye Konservatuvarı Türk Musikisi bölümünü bitirdi. Üniversite eğitimi sırasında Tekel'de memurluk yaparak çalışma hayatına adım attı.

Yeşilçam'dan bir yıldız daha kaydı... Usta oyuncu Murat Soydan vefat etti! - Magazin Hayat

PERDE YARIŞMASINI KAZANDI

Askerlik görevini yedek subay olarak tamamladıktan sonra, 1966 yılında "Perde" dergisinin düzenlediği yarışmayı Tanju Korel ile birlikte kazanarak sinemaya adım attı. Oyunculuk kariyerine "Kolsuz Kahraman" adlı filmle başlayan Murat Soydan, bu filmle sinema dünyasında dikkatleri üzerine çekti.

Murat Soydan taburcu oldu

200 FİLMDE ROL ALDI

Murat Soydan, kariyeri boyunca yaklaşık 200 filmde rol alarak Türk sinemasının en üretken isimlerinden biri haline geldi. 1970'li yılların "jön" oyuncularından olan Soydan, özellikle Türkân Şoray ve Hülya Koçyiğit ile başrolleri paylaştığı filmlerle hatırlanıyor. "Dünyanın En Güzel Kadını", "Ayşem", "Yalan Yıllar", "Kahveci Güzeli", "Sana Dönmiyeceğim", "Nisan Yağmuru", "Yarın Başka Bir Gündür" gibi pek çok önemli yapımda yer aldı.

Murat Soydan Kitabını Dostlarıyla Kutladı | sadibey.com

Sinema oyunculuğunun yanı sıra dizi filmlerde de başarılı performanslar sergileyen Murat Soydan, bir dönem Sinema Oyuncuları Derneği başkanlığı yaptı. 1969 yılında İzmir’de "Över" bahçesinde sahneye çıkarak şarkıcılık kariyerine de adım atan Soydan, sanatın farklı dallarında yeteneklerini sergiledi.

Türk Sinemasının Efendisi Murat Soydan Onur Ödülünü Aldı | sadibey.com

İlgili Haberler