Son dakika.. TİP'in Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan oldu!

Son dakika.. TİP'in Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan oldu!
TİP'in Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı eski İYİ Partili Gökhan Zan oldu.

Genel seçimlerden sonra İYİ Parti’den istifa eden eski futbolcu Gökhan Zan’ın Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı öne sürülmüştü.

TİP, bugün saat 11.00’de Hatay İttifakı’nın Büyükşehir Belediye başkan adayını açıkladı.

TİP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı resmen Gökhan Zan oldu.

TİP İstanbul Milletvekili ve parti sözcüsü Sera Kadıgil, gelişmeyi kamuoyu ile paylaşırken "Biz Hatay halkının sesini ve isyanını duyduk. Bu sesi duyduk Hatay halkı ortak adayı olarak Gökhan Zan’ı seçtik" ifadesini kullandı.

ZAN, SAVAŞ'A SESLENDİ: ÇEKİLİN

TİP'in adayı olan Gökhan Zan, şunları söyledi:

"Hatay sadece Hatay'ın şahsi meselesi değildir 85 milyon insanın şahsi meselesidir. Bir vatandaş ile kötü ile kötünün iyisi arasında tercihe zorlanmaktan bıktım. Artık değişmek şart. Bugün bir yola çıkıyoruz. Fikir insanlarıyla hukukçularla Hatay'ın tarihini bilen insanlarla, genciyle yaşlısıyla Hatay halkına sorduk onları dinledik. Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayı olmam konusunda fikir birliğine vardık.

CHP'nin, deprem suçlarına adı karışmış birini yeniden aday göstermesi kabul edilemez. Yaptırdığınız hiçbir anket enkazda yaşamını yitiren 50 binden fazla canımızın olduğu gerçeğinden daha doğru sonuçlar vermez. Yapmayın! İkinci çağrım Lütfü Savaş'a, gelin çekilin, Hatay ittifakı etrafında birleşelim."

ADAYLIKTAN ÇEKİLİR Mİ?

"CHP, Lütfü Savaş'ı değiştirirse adayınızı geri çeker misiniz?" sorusuna TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, "Bizim attığımız bu adım ne CHP'ye ne Lütfü Savaş'a karşı bir adım. Bizim attığımız adım, AKP'nin rantçı anlayışına ve başka kisveler altında bu rantçı anlayışı sürdüren anlayışa karşı bir adım. Bölmeye, dağıtmaya değil; doğruda birleşmeye gelmek istiyoruz. CHP'li dostlarımız üstlerine düşeni yapıp Hatay halkının sesine kulak verdiğinde biz de üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız" cevabını verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar