Son dakika... Miçotakis açıkladı: Türklere 7 günlük kapıda vize

Son dakika... Miçotakis açıkladı: Türklere 7 günlük kapıda vize
Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan ortak basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile düzenlenen ortak basın toplantısında şu açıklamalarda bulundu: "10 Yunan adasında Türk vatandaşlarının 7 gün boyunca vizesiz seyahat etmeleri kararı üzerinde anlaştık. İkili ticarette 10 milyar dolarlık bir hedef belirledik. Doğu Ege'deki Türk vatandaşlarının yıl boyunca 7 günlük vize muafiyeti ile Doğu Ege adalarını ziyaret etmelerine olanak tanıma kararı aldık. Sayın Cumhurbaşkanı ile çevremizdeki olayları değerlendirdik ve aşırı tavırların önlenmesi, insani değerlere saygı konusunda ortak bir anlayışa vardık. Kıbrıs konusunda BMGK kararlarının önemini vurguluyoruz. Kıbrıs'taki gelişmeleri bu çerçevede ele aldık."

Erdoğan ise şu ifadelerle yanıt verdi: "Yılda en az bir kez buluşma kararı aldık. Mevcut sorunların yapıcı diyalog, iyi komşuluk ve uluslararası hukuk çerçevesinde müşterek çabalarla çözülmesini temenni ediyoruz. İpsala Sınır Kapısı'nda ikinci köprünün önemine dikkat çektik. Ege ve Doğu Akdeniz'deki tutumlarımızı görüştük, Dışişleri bakanlarımızdan konuyu ele almalarını istedik. Ülkelerimizdeki azınlıkların refahının artması, ilişkilerimizi olumlu yönde etkileyecektir. Kıbrıs meselesinin adadaki gerçeklere uygun, adil ve sürdürülebilir bir çözüme kavuşturulması önem taşımaktadır. Filistin topraklarında yaşanan dramı ele aldık. Sivillerin kaybedilmesi vicdanları sarsmaktadır. Kalıcı ateşkesin bir an önce sağlanması, insani yardımların temini önceliğimizdir. Bağımsız, egemen, toprak bütünlüğüne sahip Filistin devletinin kaçınılmaz olduğunu gördük. Yunanistan ile aramızda çözülemeyecek hiçbir sorun bulunmamaktadır."

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar