Son dakika... Küçük işletmelere faizsiz kredi fırsatı! Bakan Mehmet Fatih Kacır açıkladı

Son dakika... Küçük işletmelere faizsiz kredi fırsatı! Bakan Mehmet Fatih Kacır açıkladı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih, fırtına, aşırı yağış ve selden etkilenen bazı bölgelerdeki KOBİ'lere 1 milyon liraya kadar faizsiz kredi imkanı sağlayacaklarını duyurdu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ankara Sanayi Odası'nın düzenlediği aylık meclis toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Kacır, konuşmasında geçtiğimiz hafta sonunda yaşanan aşırı yağışlar, fırtınalar ve seller sonucu zarar gören KOBİ'ler için acil bir destek programının devreye alınacağını duyurdu.

Açıklamasında, bu program kapsamında KOSGEB aracılığıyla 1 milyon liraya kadar olan zararları karşılayacak 'Acil Destek Kredisi'nin sunulacağını belirtti. Bu kredi desteğinin 12 ay geri ödemesiz ve 24 ay vadeli, ayrıca faizsiz olarak sağlanacağını da katılımcılarla paylaştı.

Bakan Kacır'ın açıklaması şöyle:

"Bazı bölgelerde yaşanan şiddetli yağış, sel ve fırtına nedeniyle zarar gören KOBİ'lerimiz için Acil Destek Kredisi Programı'nı başlatıyoruz. İstanbul'da Şile, Ağva, Zonguldak'ta Alaplı, Ereğli, Batman'da Merkez, Diyarbakır'da Bismil ve Bursa'da Gemlik ilçelerinde faaliyet gösteren işletmelerimiz için KOSGEB aracılığıyla bu programı hayata geçiriyoruz.

Hasarlarını belgeleyen ve ilgili komisyonlarca kayıt altına alınan KOBİ'ler, bu program kapsamında faizsiz, 1 milyon liraya kadar kredi kullanabilecek. İlk 12 ay geri ödemesiz, 24 ay vadeli bu kredilerin faiz veya kar payları Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) tarafından karşılanacak."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar