Son dakika... İstanbul da dahil... Hangi ile ne zaman kar yağacağı açıklandı

Son dakika... İstanbul da dahil... Hangi ile ne zaman kar yağacağı açıklandı
Havaların soğuması ile vatandaşlar 'kar yağacak mı?' sorusunun yanıtını araştırıyor. Düzenli olarak hava tahmin raporları yayınlayan meteoroloji, çarşamba gününe ilişkin yayımladığı raporda kar için tarih verdi.

METEOROLOJİ AÇIKLADI: İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN DÜŞECEK?

Aralık ayına gelinmesi ile birlikte hava sıcaklıkları hissedilir şekilde azalırken ne zaman kar yağacağı ise merak konusu oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü''nden alınan tahminlere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Anadolu (Ardahan dışında), Güneydoğu Anadolu ile Kahramanmaraş, Hatay, Eskişehir, Karaman, Sivas çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu''nun doğusu, Antalya, Bingöl, Muş ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması beklenen yağışların; yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu''nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı: Kıyı Ege ile iç kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar: Genellikle doğu ve güneydoğu, Marmara''da kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Hatay ve Osmaniye çevrelerinde güneydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

ÇARŞAMBA KAR GELİYOR

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmelere göre, bölge genelinde havanın parçalı zamanla çok bulutlu, Erzincan çevresi ile Erzurum''un güney kesimlerinin yarın (Çarşamba) gecenin ilk saatlerinden itibaren yağışlı geçeceği; yağışların yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde görüleceği; sabah ve gece saatlerinde yer yer pus hadisesi ile buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının mevsim normalleri civarında seyredeceği bölgede rüzgâr, güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Gece en düşük hava sıcaklığı; sıfırın altında olmak üzere Ardahan’da 6, Erzurum’da 4, Bayburt’ta 2 derece ölçülürken Erzincan’da ise 2 derece olarak kaydedildi.

Gün içerisinde beklenen en yüksek sıcaklıklar ise; Erzincan’da 12, Bayburt’ta 11, Erzurum ve Ardahan’da 8 derece olması öngörülüyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu 14

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde sağanak yağışlı 17

Adana: Parçalı ve çok bulutlu 22

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 16

Samsun: Parçalı bulutlu 16

Trabzon: Parçalı bulutlu 17

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı 8

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam ve gece saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor 13

İSTANBUL''A KAR YAĞACAK MI?

Meteoroloji''den  tarafından yapılan değerlendirmeye göre, bu seneki kış mevsimini La Nina olarak tanımlayan uzmanlar; gece ve gündüz sıcaklıkları arasında 20 derecelik sıcaklık farklarının yaşanacağı belirtiliyor. İstanbul, Bursa, Bolu, Kocaeli, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir gibi yerler Ocak ayında yoğun kar yağışı etkisi altında olacak. CNN Türk Meteoroloji Danışması Orhan Şen''e göre, "Aralık ayının ilk haftası ile ikinci haftası kar geliyor. Aralık''ın 10''undan sonra kış iyice bastıracak. Ocak ayında ise yoğun kış şartları görülecek" açıklamasında bulundu.

SICAKLIKLAR 20 DERECE BİRDEN DÜŞECEK

La Niña, daha geniş El Niño-Güney Salınımı iklim modelinin bir parçası olarak El Niño''nun daha soğuk karşılığı olan okyanus ve atmosferik bir fenomendir. La Nina, pasifik okyanusu üzerinde etkili olan bir hava akımına verilen ad olarak adlandırılır. Pasifik üzerinde bulunan basınç sistemlerine etki eden La Nina, Türkiye üzerinde direkt etki gösteremez fakat Pasifik üzerinde gösterdiği etki dolaylı yoldan Türkiye''yi de etkisi altına alır. La Nina kuvvetlendiği zaman dünya soğuma evresine giriyor ve buzul miktarları artıyor. La Nina döneminde sıcak sular Asya kıtasına doğru giderken, ABD ve diğer bölgelerde hava soğumaktadır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar