Son aldıkları deprem ihalesinden kasalarına girecek paranın miktarı belli oldu: Eski bakanın yakınlarına büyük kıyak

Son aldıkları deprem ihalesinden kasalarına girecek paranın miktarı belli oldu: Eski bakanın yakınlarına büyük kıyak
Türkiye'ye yasa boğan ve 11 ilde yıkıma neden neden olan deprem felaketi sonrası yeniden inşa çalışmaları başlarken, yapılan ihalelere yine AKP'li bakanlar ve akrabaları damga vurdu.

6 Şubat sabahı Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası başta Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman olmak üzere pek çok ilde yıkım meydana geldi.

Yaşana deprem felaketi sonrası moloz kaldırma çalışmalarının ardından yeniden inşa sürecine geçildi. Ancak yeniden inşa için yapılan ihaleleri yine AKP''ye yakın isimler kazandı.

Sözcü''den Deniz Ayhan''ın haberine göre, İhaleyi alan firmalardan biri de eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın akrabalarının sahibi olduğu Aydur İnşaat oldu.

BİN KONUTTAN FAZLA!

Önce Gaziantep Şehitkamil’deki 464 konut ve ticaret merkezi ihalesini 899 milyon liraya kazanan Aydur İnşaat, şimdi de 1 milyar 159 milyon liraya Adana Çukurova’daki 581 konutun yapım ihalesini aldı. 6 Şubat''tan beri Aydur''un kasasına 2 milyar 58 milyon lira girdi. Aydur İnşaat, 2011''den beri, toplam 4 milyar 297 milyonluk 44 kamu ihalesi aldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar