Sokak köpekleri uyutulacak mı? Erdoğan hazırlanan tasarı için çok net konuştu

Sokak köpekleri uyutulacak mı? Erdoğan hazırlanan tasarı için çok net konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamuoyunda tartışma konusu olan “Sokak hayvanları uyutulacak mı?” soruna ilişkin ilk mesajını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, günlerdir tartışılan sokak hayvanlarının uyutulmasına ilişkin yasa taslağına ilişkin konuştu.

Sokak köpekleri düzenlemesinin ayrıntıları belli oldu

Erdoğan “Biz doğum yapacak bir köpek için ordusunun yolunu değiştiren bir Peygamberin ümmetiyiz” diyerek her zaman canlılara merhametle yaklaştıklarını belirtti.

aa-20240529-34717560-34717559-cumhurbaskani-ve-ak-parti-genel-baskani-recep-tayyip-erdogan.jpg

“KİMSE BİZE MERHAMET ÜZERİNDEN DERS VERMEYE KALKMASIN”

Hayvanları mal statüsünden çıkarıp can statüsüne aldıklarını belirten Erdoğan, şöyle seslendi: Kimse bize merhamet üzerinden ders vermeye kalkmasın. Tüm taraflarla istişare halindeyiz. Tarım Bakanlığımız bu sorunu en ince ayrıntısına kadar çalışmaktadır. Toplumun büyük kesimi bu sorunun bir an önce istemektedir. Sokakların güvenli hale gelmesini istemektedir.

Sokak Köpekleri Mama Dışında Hangi Yemekleri Yer? | Pet Okulu

“BAŞARABİLİRSEK BİR SONRAKİ ADIMA İHTİYAÇ KALMAYACAK”

Sahipsiz köpeklerin sahiplenilmesini amaçladıklarının altını çizen Erdoğan “ Köpek bakım evi olmayan yerlerde bakım evleri kurulacak. Sahipsiz hayvanlar burada tutulacak. Sahiplenilen hayvanlar kısırlaştırılacak ve çip takılacak. Çok sıkı takip edilecek. Belediyelerin de sürece olumlu katkı sağlamasını bekliyoruz. Bunu başarabilirsek bir sonraki adıma ihtiyaç kalmayacağını düşünüyoruz” dedi.

aa-20240529-34718588-34718584-ak-party-group-meeting.jpg

30 GÜN İÇİNDE SAHİPLENEN OLMAZSA UYUTULACAK

Meclis’e sunulmaya hazırlanan Hayvanları Koruma Kanunu’na ilişkin taslağa göre 30 gün içinde sahiplendirilmeyen sokak hayvanları ötenazi yöntemiyle uyutulacak.

aa-20240529-34718588-34718579-ak-party-group-meeting.jpg

İlgili Haberler