Sıfır aldığı otomobili ekspertize sokunca dünyası başına yıkıldı: Bayiden otomobil alanlar dikkat!

Sıfır aldığı otomobili ekspertize sokunca dünyası başına yıkıldı: Bayiden otomobil alanlar dikkat!

Bayiden sıfır otomobil alan bir kişi, şüphe üzerine götürdüğü ekspertizde, aracın her parçasının değiştiğini öğrenince başından aşağı kaynar sular döküldü.

Büyük bir heyecanla bayiden satın aldığı sıfır kilometre otomobilin neredeyse hurda çıktığını fark eden adam, büyük bir şok yaşadı.

Bir ay sonra şüphelenerek ekspertize götürdüğü aracın neredeyse tüm parçalarının değişmiş ve baştan sona boyanmış olduğunu öğrenen adam adeta donup kaldı. "İlk anda şoka girdik, ne olduğunu anlayamadık" diyen adam, soluğu bayide aldı. Ancak bayinin "50 bin TL verelim" teklifi karşısında daha da şaşkına döndü.

640xauto-5-1716963550-530.jpeg

Ankara'da ikamet eden Emre Okur, eşine otomobil almak için İstanbul'a gitti. Bir bayi ile anlaşarak beğendiği sıfır aracı satın aldı. Ancak bir ay sonra, aracında bazı sorunlar olduğunu fark eden Okur, ekspertize başvurdu. Ekspertiz raporunu gördüğünde ise hayatının şokunu yaşadı.

DEĞİŞTİRİLMEYEN PARÇASI YOK!

Ekspertiz raporuna göre, aracın neredeyse her parçası değiştirilmiş ve tamamı boyanmıştı. Otomotiv yedek parça işiyle uğraşan Okur, "İlk başta büyük bir şok yaşadık. Sıfır araç aldığımız için ne olduğunu anlamadık. Şimdi bu aracı ikinci el olarak satmak istesek, hurda durumunda bir araç olarak değerlendirilecek, oysa bize sıfır olarak satıldı." dedi.

640xauto-6-1716963544-482.jpeg

'SIFIR ARAÇ DİYE EKSPERTİZE İHTİYAÇ DUYMADIK'

ATV Haber'e konuşan Okur, "Aracı alırken yanımda bir arkadaşım vardı. O, 'ekspertize sokalım' dedi ama sıfır araç aldığımızı düşündüğümüz için ekspertize ihtiyaç duymadık," şeklinde açıklama yaptı.

'50 BİN LİRA TEKLİF ETTİLER'

Önce aracı satın aldığı yetkili bayiye başvuran Okur'a, aracın değiştirileceği söylendi, ancak sonuç yine hayal kırıklığı oldu.

"4 ay boyunca oyaladılar. 4 ayın sonunda ise 50 bin TL teklif ettiler," diyen Okur, hukuki süreci başlattı.

bayiden-sifir-aldigi-otomobil-pert-cikti-50-bin-tl-lik-teklifi-duyunca-1716963539-124-x750.webp

MAHKEMENİN YOLUNU TUTTU

Daha sonra bayiden 100 bin TL'lik yeni bir teklif geldi. Ancak Okur, zararının karşılanması için aracın yeni bir sıfır araçla değiştirilmesinde ısrar ederek mahkeme kararını beklemeye başladı.

Avukat Asiye Meltem Taşcı ise, "Araçta neredeyse değişmeyen parça yok. Aracın her tarafı değiştirilmiş. 400-500 bin TL'lik bir teklif bile zararı karşılamaz," dedi.