Sohbaharda cilt lekelerine savaş açın!

Sohbaharda cilt lekelerine savaş açın!
Zaman akıp giderken geriye dönmek maalesef mümkün olmuyor. Zaman geçtikçe ve yaş ilerledikçe cilt problemleri de ortaya çıkıyor. Kadınların kabusu kırışıklıkları geciktirmek için aslında yapabilecekleriniz var? Neler mi? İşte önerilerimiz…

Yazdan çıkıştan cildi derinlemesine besleyerek toparlamak gerekiyor. Güneş ışınları ve sıcaktan dolayı cilt lekeleriniz oluştuysa uzmanlar leke savaşını sonbaharda başlatmak gerektiğine değiniyor. Peki cilt lekeleri nasıl yok edilir?

İnce çizgiler ve kırışıklıklarla savaşmak kadınların en büyük cilt sorunudur. Düzenli olarak cildinize gerekli bakımları yaparak bu savaşı kazanmanız mümkün. Kırışıklık karşıtı doğal maske önerilerini sizler için derledik.

Genç bir cilt için muz oldukça faydalıdır. Muzu dilimledikten sonra blenderdan geçirerek macun kıvamına getirin. Yüzünüze sürdükten yaklaşık yarım saat sonra yıkayabilirsiniz.

Bademi bir gece önceden çiğ süt içine atarak bekletin. Bu karışımı ertesi gün mutfak robotundan geçirin. Kırışık bölgelerinize uyguladıktan sonra yarım saat kadar bekleyip durulayabilirsiniz.

Aloe vera cilt bakımında oldukça popülerdir. Kırışıklık üzerinde de olumlu etkileri olan aloe verayı e vitamini kapsülü ile karıştırıp cildinize sürün. Yarım saat sonrasında ılık suyla yıkayın.

Nemlendirici ve yenileyici özellikte olan avokadoyu antioksidan içeren keten tohumu, bal ve süt kreması ile karıştırın. Kırışıklıklarınıza uyguladıktan sonra 45 dakika kadar bekletip yıkayınız.

Ananas da cilt kırışıklıkları üzerinde etkili bir meyvedir. Mikserde çırptığınız ananası cildinize uygulayın. 20 dakika beklettikten sonra bol su ile durulama yapabilirsiniz.

Antioksidan kaynağı bal ve C vitamini yönünden zengin olan domatesi mikserden geçirin. Bu karışımı kırışıklıklarınıza sürüp 20 dakika kadar bekletin ve sonrasında durulayın.

Ilık su içerisine yaş mayayı ekleyerek erimesini sağlayın. Sonra kıvamlı hale gelen bu karışımı cildinize uygulayın. Yaklaşık yarım saat sonra yıkayabilirsiniz.

Yoğurt ve limon suyu karışımı hem yağlı ciltler hem de kırışıklıkları olanlar için birebirdir. Limon arındırıcı yoğurt ise nemlendirici etkiye sahiptir. Bu karışımı 15 dakika bekletmeniz yeterlidir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar