Soğuk havalara dikkat! Kalp krizi riskini artırıyor

Soğuk havalara dikkat! Kalp krizi riskini artırıyor
Kalp krizi vakalarında yaşanan artış uzmanları endişelendirdi. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. İsmail Ateş, kış mevsiminin sadece grip salgını değil kalp krizi salgınlarını da tetiklediğini söyleyerek uyarıda bulundu.

Dr. İsmail Ateş, kal krizlerinin nedenlerini ve alınması gereken önlemleri açıkladı. Kış mevsiminde artış gösteren kalp krizlerine dikkat çeken uzman isim, kalp krizinin yerine göre en az yüzde 25 ölüm riski ile seyrettiğini söyledi. Öte yandan kalp krizini hafif nasıl atlatabiliriz? Sorusuna değinen İsmail Ateş, kalp krizlerinin büyük bir kısmının kalp damarlarında yüzde 50 oranlarında darlık varken orada biriken plağın ani olarak yırtılması sonucu pıhtı oluşmasına bağlıdır” dedi. Oluşan bu pıhtılar damar duvarlarında oluşan çatlakları yamamak için oluşsa da aşırıya gittiği zaman kalp krizine neden olduğunu söyledi.

KALP KRİZİ SALGINI MEVSİMİNDEYİZ

Kış mevsiminin kalp sorunlarının tetiklendiğini anlatan uzman isim, “Soğuk havalar kalp krizlerini artırır. Bunun pek çok nedeni var. Soğuk havalarla artan viral enfeksiyonlar kalp krizlerini tetiklemektedir” dedi. Ayrıca soğuk havada kan akışkanlığı azalır ve kan pıhtılaşmaya daha meyilli olur. Bu da kalp krizini tetikler. Dolayısıyla bu mevsimde beslenmemize dikkat etmeliyiz. Yapılan son çalışmalarda ise grip aşısı yaptıranların yaptırmayanlara nazaran kalp krizi oranlarının daha az olduğu gözlendi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar