Şili’de 3 günlük ulusal yas!

Şili’de 3 günlük ulusal yas!
Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric, 3 polisin hayatını kaybetmesinin ardından ülkede 3 günlük ulusal yas ilan etti.

Şili’nin Arauco eyaletine bağlı Canete kentinde dün yaşanan olayda, 3 acil durum ihbarı alan polisler olay yerine giderken pusuya düşürülmüştü. Saldırıya uğrayan polis memurlarının içinde bulunduğu aracın önce kurşunlanması, ardından da ateşe verilmesi sonucu 3 polis hayatını kaybetmişti. Acil durum ihbarlarının sahte olduğu anlaşılan saldırının ardından Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric, 3 polisin hayatını kaybetmesinin ardından 3 günlük ulusal yas ilan etti.

santiago-sili-erasmus-deneyimi-343366b4a006d8b4b0b62d75cca17825.jpg

Saldırıyı kimin gerçekleştirdiği ve nedeninin ne olduğu henüz bilinmezken, olaya ilişkin geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı.

Devlet Başkanı Boric, olaya ilişkin açıklamasında şunları söyledi: “Bugün tüm ülke yas tutuyor. Kalp kırıklığı, üzüntü ve öfke var. Ancak bu duygular bizi durdurmuyor, aksine harekete geçiriyor. Suçluların peşine düşecek, onları bulacak ve yargılayacağız. Onlar adalete teslim olacaklar. Polis güçlerimize vereceğiniz sınırsız destek ve birlik çok önemli. Sağ ya da sol, iktidar ya da muhalefet değil, burada adaleti sağlamak için tek bir güç olarak birlikte hareket etmeliyiz. Her bir polis memurunun ve onların ailelerinin acısını paylaşıyoruz. Polislerimiz huzur içinde yatsınlar."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar