Soğuk hava balık fiyatlarını etkiledi

Soğuk hava balık fiyatlarını etkiledi
Bursa'da, denizlerdeki olumsuz hava şartları, balık tezgahlarını etkiledi. Balıkçılar, yaşanan fırtına nedeniyle denizlerdeki balık çeşitliliğinin azaldığını belirtti.

Bursa'da, olumsuz hava koşulları nedeniyle balıkçılar denizde avlanamadı. Fırtınaların etkisiyle balık çeşitliliği azalan balık tezgahları, fiyat artışlarıyla da karşılaştı. Balıkçılar, hava koşullarının olumsuz seyrini sürdürmesi halinde balık fiyatlarının daha da yükselebileceğini belirtirken, mevsim normallerine dönülmesi durumunda ise istavrit ve hamsinin popüler olduğunu ve fiyatlarının düşebileceğini ifade etti. Kış aylarında tezgahlarda yer alan balık fiyatları şu şekilde: Hamsi 80, çupra 150, levrek 160, sardalya 70, istavrit 70, somon 250 lira olarak belirlendi.

Balıkçı Fatih Gümüş, bu yıl hamside bolluk olduğunu ancak son günlerdeki sert hava şartlarının etkisiyle fiyatların biraz yükseldiğini dile getirdi. Fiyatlarda düşüş olması halinde hamsi ve istavritin 60-100 lira arasında satışa sunulabileceğini söyleyen Gümüş, denizdeki esinti nedeniyle kayıkların çalışamadığını ve balığın bulunamadığını belirtti. Bu durumun fiyatları etkilediğini vurgulayan Gümüş, hamsi ve istavritin bu yıl revaçta olduğunu, istavritin fiyatının 70-100 lira arasında değiştiğini kaydetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar