Sofranızdan sakın eksik etmeyin! Osman Müftüoğlu bir çay kaşığı bile hafızayı uçuruyor diyerek açıkladı

Sofranızdan sakın eksik etmeyin! Osman Müftüoğlu bir çay kaşığı bile hafızayı uçuruyor diyerek açıkladı
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan baharatlar, artık sağlık açısından da önemli bir rol oynuyor. Sağlık uzmanları, özellikle zihinsel sağlık üzerinde olumlu etkileri olduğunu belirttikleri bazı baharatların düzenli tüketimini öneriyor. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, bu konuda önemli tavsiyelerde bulundu.

Günümüzde stres, teknoloji kullanımı ve düzensiz yaşam tarzı gibi etkenlerin tetiklediği hafıza problemleri giderek artıyor. Bu sorunlarla başa çıkmanın yollarından biri ise sağlıklı beslenme ve doğru baharatları tüketme alışkanlığına sahip olma.

Müftüoğlu, özellikle zihinsel fonksiyonları destekleyen 3 önemli baharatı vurguluyor ve bunların zihinsel sağlık üzerindeki olumlu etkilerini açıklıyor.

Zerdeçal: Alman bilim adamlarının araştırmalarına göre, zerdeçalın içeriğindeki bir madde, beyin fonksiyonlarının korunmasına yardımcı oluyor. Günde bir çay kaşığı zerdeçal tüketmek, beynin iyileşmesinde etkili oluyor.

45c033b4-zerdecalin-faydalari.jpg

Safran: Safran, sıcak içeceklerde veya yemeklerde kullanıldığında benzersiz bir lezzet ve renk katar. Ancak çok az miktarda kullanılması önemli.

29473550-zerdecalin-faydalari-nelerdir.webp

Kimyon: Kimyonun rahatlatıcı özellikleri, stres ve anksiyeteyle mücadelede yardımcı olur. Sıcak içeceklerde veya çaylarınızda kullanarak bu etkiden faydalanabilirsiniz.

Müftüoğlu, bu baharatların düzenli olarak tüketilmesinin zihinsel sağlık üzerinde olumlu etkileri olduğunu vurguluyor. "Özellikle bu 3 baharatı sofranızdan eksik etmeyin" diyen Müftüoğlu, bir çay kaşığı bile tüketmenin faydalı olabileceğini belirtiyor. Bu baharatların kullanımıyla birlikte sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyerek zihinsel sağlığınızı destekleyebilirsiniz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar