Sivasspor-Galatasaray maçının VAR kayıtları açıklandı!

Sivasspor-Galatasaray maçının VAR kayıtları açıklandı!
Türkiye Futbol Federasyonu, tarihinde ilk kez VAR kayıtlarını kamuoyu ile paylaştı. Paylaşım, Sivasspor-Galatasaray ve Gaziantepspor-Beşiktaş karşılaşmalarındaki tartışmalı pozisyonları içeriyor.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), geçtiğimiz haftalarda oynanan iki karşılaşmanın VAR kayıtlarını paylaştı. Sivasspor-Galatasaray karşılaşmasında Sivasspor''un iptal edilen golü esnasında yaşanan hakem ve VAR odası kayıtlarını paylaşan TFF, söz konusu kararın "büyük bir hakem hatası" olduğunu açıkladı. Sivasspor, dün gerçekleştirdiği başvuru ile nizami gollerinin iptal edilmesini ''kural hatası'' olarak değerlendirerek maçın tekrarını istemişti.

BEŞİKTAŞ MAÇI DA KAYITLARA YANSIDI

İki hafta önce oynanan Gaziantepspor-Beşiktaş karşılaşmasında Kévin N''koudou''nun rakip oyuncuya yaptığı hareket sonrasında VAR odası hakemi kırmızı kart için incelemeye çağırmış ancak Atilla Karaoğlan, söz konusu pozisyonu izledikten sonra kartın rengini değiştirmeyerek N''koudou''ya kırmızı kart göstermemişti. Bu pozisyonun da VAR kayıtlarını paylaşan TFF, söz konusu kararın "net bir hata" olduğunu açıkladı.

HAKEMLİK KARİYERİ BİTTİ

TFF ve MHK''nın aldığı kararlar neticesinde, Sivasspor-Galatasaray maçında nizami olarak görülen golü iptal ettiği gerekçesi ile karşılaşmanın VAR hakemi Özgüç Türkalp''e bundan sonra görev verilmeyeceği açıklandı.

UZUN SÜRE MAÇ ALAMAYACAKLAR

Sivasspor-Galatasaray karşılaşmasının orta hakemi Erkan Özdamar ve Gaziantepspor-Beşiktaş karşılaşmasının orta hakemi Atilla Karaoğlan''a ise uzun bir süre görev verilmeyeceği TFF tarafından açıklandı. İki hakem de haftalar önce FIFA kokartı almaya hak kazanan hakemler listesinde yer almıştı.

RIZA ÇALIMBAY İSYAN ETTİ

VAR kayıtlarının açıklanmasının ardından yayıncı kuruluş beIN Sports''a bağlanan Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, söz konusu pozisyonun hiçbir izahı olmadığını söyleyerek "Ofsayt bulmak için uğraşmışlar ama becerememişler, Muslera çizginin gerisinde, Nelsson zaten direğe yapışmış buna rağmen ''ofsaytımsı'' bir şey var diyorlar. Rezalet" açıklamasında bulundu. 

SİVASSPOR-GALATASARAY MAÇI TEKRAR EDİLECEK Mİ?

Sivasspor''un dün gerçekleştirdiği başvuru, yapılacak ilk TFF kurulu toplantısında değerlendirilecek. TFF''nin söz konusu kararı "hakem hatası" olarak açıklaması herhangi bir kural hatası olmaması sebebiyle maç iptal talebinin reddedileceği olarak yorumlandı. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar