Aslan sürprize izin vermedi

Aslan sürprize izin vermedi
Süper Lig'in 17. hafta karşılaşmasında sahasında Ankaragücü'nü konuk eden Galatasaray, karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı. Maçın 2. yarılarında ev sahibi ekip öldü öldü dirildi.

Galatasaray, evinde oynadığı karşılaşmaya adeta yenik başladı. Henüz 7. dakikada eski oyuncusu Taylan Antalya''lının vuruşu üst direkten sekerek ağlarla buluştu. Hakem Zorbay Küçük, topun tamamının çizgiyi geçtiğini belirterek santra noktasını gösterdi ve Ankaragücü, güçlü rakibi karşısında öne geçti. Skordaki avantajını yalnızca 10 dakika koruyabilen başkent ekibi, 16. dakikada Barış Alper Yılmaz''ın şık golü ile oyuna denge gelmesini engelleyemedi. Beraberlik golünün ardından moral bulan Galatasaray, üst üste ataklarla konuk ekibin kalesini kuşattı. 30. dakikada Mertens''in şık pasında rakip savunmanın arkasına sarkan Bafetimbi Gomis, dengesiz vuruşunda topu ağlara göndermeyi başardı ve ev sahibi ekip bu golle birlikte ilk yarıyı 2-1 önde kapattı.

KORKULAN OLMADI

Galatasaray''da, Fenerbahçe derbisi öncesi kart sınırında olan 3 oyuncu da karşılaşmada ceza almadı. Tedbir amaçlı 11''de oynatılmayan Kerem Aktürkoğlu, oyuna 71. dakikada dahil olurken, kart sınırındaki bir diğer isim Dries Mertens ise 83. dakikada kulübeye çağrıldı. İkinci yarının son bölümlerinde deplasman ekibi üst üste bulduğu fırsatlardan yararlanamazken, Galatasaray''dan kiralık olarak Ankaragücü''ne giden Emre Kılınç, adeta boş kaleye gol kaçırarak Ankaragücü taraftarına saç baş yoldurdu. 

LİDERLİĞİ GERİ ALDI

Galatasaray, bu sonuçla birlikte ligde puanını 36''ya çıkararak yeniden Fenerbahçe''nin 1 puan üstüne çıktı ve haftayı lider kapatmayı garantiledi. 8 Ocak Pazar günü saat 19.00''da Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadyumu''na gidecek sarı-kırmızılı ekip, liderlik için ezeli Fenerbahçe''yi yenmeye çalışacak. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar