Sinop'ta ortaya çıkan yılanın boyu görenleri şaşırttı

Sinop'ta ortaya çıkan yılanın boyu görenleri şaşırttı
Sinop'ta nesli tehlike altındaki olan ve sayıları gittikçe azalan ender bir yılan türü görüntülendi. Boyları 90 cm'ye kadar ulaşan ve Mart-Nisan aylarında kış uykusundan uyanan boynuzlu engerek yılanı çevredekiler tarafından görüntülendi. Bölgeye gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerince fotoğrafları çekilen hayvanlar, doğal ortamında bırakıldı.

Sinop''ta ender bir yılan türü olduğu bilenen boynuzlu engerek cinsi yılan görüntülendi. Nesli tehlike altında olan ve bölgede sayıları gittikçe azalan nadir cinsi görenler ise şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Sinop Şube Müdürlüğü tarafından icra edilen arazi çalışmalarında, Sinop-Boyabat karayolu üzerindeki Hıdırlı köyü yakınlarında yer alan ekolojik köprü üzerinde, nesli tehlike altında olan ve korunması gereken türler arasında olduğu bilinen 2 boynuzlu engerek cinsi yılan görüldüğü açıklandı. Ekiplerce fotoğrafları çekilen yılanlar, ardından doğal ortamlarına bırakıldı.

DİĞER YILAN TÜRLERİNİ DE YİYEBİLİYOR

DMKP yaptığı açıklamada, “Kafasında sahip olduğu küçük boynuza benzeyen yapıdan ismini alan engerek yılanı, küçük hayvan grubu ile beslenerek yaşamını sürdürür. Bazen de diğer yılan türlerini yiyen tür, yaz ortalarında 10-14 kadar yavru doğururlar. Eylül-Ekim aylarından Mart-Nisan aylarına kadar kış uykusuna yatan boynuzlu engereklerin boyları genel olarak 50-60 cm erkekler en fazla 90 cm kadar olur. Türkiye''de küçük boylu bitkilerin altlarında, orman açıklıklarında, çalılık ve taşlık yerlerde yaşarlar. Yüksekliği 2000 metreye kadar olan yerlerde bulunabilirler. Yüksek ve serin yerlerde gündüz, sıcak bölgelerde geceleri avlanırlar” bilgilerine yer verdi. (İHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar