Sinan Ateş’e öldürülmeden önce Külliye’den flaş teklif! Çarpıcı Bahçeli detayı

Sinan Ateş’e öldürülmeden önce Külliye’den flaş teklif! Çarpıcı Bahçeli detayı

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in yakın arkadaşı Cahit Özdemir, katıldığı canlı yayında Ateş’in cinayetten 15 gün önce Külliye’den flaş bir iş teklifi aldığını iddia etti. İşte Ateş cinayetine dair son gelişmeler…

TELE1'in yeni araştırma programı "Kayıtdışı", dün akşam yayınlanan ilk bölümünde eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in suikastını detaylı bir şekilde ele aldı.

Programda, Özlem Gürses’in moderatörlük yaparken gazeteciler Masum Gök, Ersin Eroğlu ve Caner Taşpınar da katılım gösterdi. İlk bölümde Sinan Ateş'in öldürülmeden önceki süreç ve aldığı tehditler masaya yatırıldı.

sinan-ets-3.jpg

BAHÇELİ’DEN RANDEVU TALEP ETMİŞ

Sinan Ateş’in yakın arkadaşı ve eski Bursa Ülkü Ocakları Başkanı Cahit Özdemir, Ateş’in ölümünden önce Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den randevu talep ettiğini belirtti.

sinan-ates-4.jpg

“SİNAN ATEŞ ÇOK ÇABA SARF ETTİ”

Özdemir, Ateş’in Bahçeli’nin Özel Kalem Müdürü Murat Çeliker aracılığıyla randevu talep ettiğini, ancak Çeliker’in "Sen İsmet Abi’ne anlat, durumu izah etsin" şeklinde cevap verdiğini söyledi. Özdemir, "Bu kanın durması için Sinan Ateş gerçekten çok çaba sarf etti” dedi.

sinana-tes-5.jpg

Ateş’in, Bahçeli'ye durumu izah etmek için büyük bir çaba harcadığını ve kamuoyuna açık mektuplar yazıldığını vurguladı.

ATEŞ’E DİKAT ÇEKEN TEKLİF

Özdemir, Sinan Ateş’e öldürülmeden 15 gün önce Cumhurbaşkanlığı danışmanlığı teklifi yapıldığını da açıkladı. Özdemir, "Cahit bana Cumhurbaşkanlığı danışmanlığı teklifi var" dedi.

sinana-tes-2.jpg

Bu teklifin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden geldiğini ve teklifin Necdet Ada tarafından yapıldığını belirtti. Sinan Ateş’in, Devlet Bahçeli’nin onayı olmadan teklifi kabul etmeyeceğini söylediğini ifade eden Özdemir, bu olayın Ateş’in sadakatini gösterdiğini vurguladı.

sina-ates-7.jpg

TANIKLARIN ANLATIMLARI

Program sırasında canlı yayına bağlanan Erdal Yılmaz, danışmanlık teklifini doğrularken, teklifi yapan kişinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakın ve Külliye ile bağlantısı olan Devlet Denetleme Kurulu Genel Sekreteri Necdet Ada olduğunu açıkladı.

sa1.webp

Yılmaz, Ateş’in Cumhurbaşkanlığı danışmanlığı teklifini kabul etmek için Devlet Bahçeli’nin onayını şart koştuğunu belirtti. Sinan Ateş'in ablası Selma Ateş de teklifi doğruladı ve kardeşinin teklifi kabul etmesi durumunda 15 Ocak 2023'te göreve başlayacağını söyledi.

sinan-atesl.jpg

SUİKASTLA İLGİLİ YENİ GELİŞMELER

Selma Ateş, iddianameye eklenmesi gereken 17 kişi daha olduğunu açıkladı. Bu isimler arasında Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş ve eski milletvekili Olcay Kılavuz’un da bulunduğunu belirtti. Selma Ateş, 1 Temmuz’daki duruşmada bu isimlerle ilgili delilleri mahkemeye sunacaklarını duyurdu.

İlgili Haberler