Sigara kadar bağımlılık yapıyor: Fazlası basur, mide ve bağırsak için zehir oluyor

Sigara kadar bağımlılık yapıyor: Fazlası basur, mide ve bağırsak için zehir oluyor
Uzmanlar tarafından acı biberin sigara kadar bağımlılık yaptığı, fazlasının basur, mide ve bağırsak rahatsızlıkları gibi ciddi problemlere yol açacağı belirtildi.

Diyetisyen Cemre Balkan, acı biberin vücuda birçok faydası bulunduğunu ancak aşırı tüketiminin bağımlılığa neden olabileceğini ve sağlığı olumsuz etkileyebileceğini belirtti.

KARARINDA TÜKETMENİN BİRÇOK FAYDASI VAR

Kökeni Amerika olan acı biberin dünya genelinde yaygın bir şekilde tüketildiğini ifade eden Balkan, acı biberin içerdiği C vitamini, E vitamini, provitamin A, potasyum, fosfor, demir, çinko ve selenyum ile vücudu hastalıklara karşı koruduğunu söyledi. Ayrıca acı biberin içerdiği kapsaisin maddesinin ağrıları hafifletmede etkili olduğuna dikkat çekti.

opt-aboutcom-coeus-resources-content-migration-serious-eats-seriouseats-com-images-2014-12-shutterstock-153366335-2a14b1b6dc2b408a8183f99d61c5f257.jpg

Balkan, acı biberin antioksidan etkisiyle kalp sağlığını koruduğunu, lif içeriğiyle hazımsızlık ve kabızlığa iyi geldiğini belirtirken, yapılan çalışmalarda acı biberi tüketen bireylerde kötü kolesterolde azalma görüldüğünü ifade etti. Ancak acı biberin iştah açıcı olabileceği düşüncesine karşın yapılan çalışmalarda acı biberli öğün tüketenlerin iştahında azalma gözlendiğine değindi.

aci-biber-gety-2102436.jpg

AŞIRISI BAĞIMLILIK YAPIYOR, MİDEYE ZARAR VERİYOR

Diyetisyen Balkan, aşırı acı biber tüketiminin hemoroid, ülser, gastrit gibi mide problemleri olan kişilerde sakıncalı olabileceğine ve bağımlılıkla sonuçlanabileceğine vurgu yaparken, her tüketimde olduğu gibi acı biberin de fazlasının zararlı olabileceği uyarısında bulundu. Ayrıca acı biber esanslı takviye veya kremlerin kullanılacaksa doktora veya diyetisyene danışılması gerektiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar