Kahvaltıyı atlayanlar dikkat! Kilo alma sebebiniz bu olabilir

Kahvaltıyı atlayanlar dikkat! Kilo alma sebebiniz bu olabilir
Uzman Diyetisyen Sevgi Yavuz, sabahın erken saatlerinde yapılan kahvaltının bilişsel performansı olumlu etkilediğini söyledi.

Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi'nde görevli Uzman Diyetisyen Sevgi Yavuz, kahvaltının önemi ve uygun saatleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Yavuz, sabahın erken saatlerinde yapılan kahvaltının bilişsel performansı artırdığını ve kilo kontrolü konusunda etkili olduğunu belirtti.

Uzm. Dyt. Sevgi Yavuz, yapılan sağlık araştırmalarının sabahın erken saatlerinde yapılan kahvaltının bilişsel performansı olumlu etkilediğini ve öğrencilerde, görev odaklı kişilerde belirgin bir etki gösterdiğini vurguladı. Ayrıca, sabah kahvaltısını önemseyen bireylerin vücut kitle indeksinin düşük olduğunu ifade etti.

ABD'de yapılan bir araştırmaya göre, kahvaltıyı günün en önemli öğünü olarak gören kişilerin vücut kitle indekslerinin, öğle veya akşam yemeğine öncelik verenlere göre daha düşük olduğu ortaya çıktı. Bu durumu, kahvaltının doygunluk hissini artırmasına, günlük kalori alımını azaltmasına, lifli besinler içermesine ve insülin hassasiyetini artırarak diyabet riskini azaltmasına bağlayan Yavuz, bu nedenle düzenli kahvaltı yapan bireylerin kilo kontrolü konusunda daha başarılı olduğunu söyledi.

Dengeli ve doyurucu bir kahvaltının enerji, protein ve kalsiyum seviyelerini takviye ettiğini belirten Yavuz, bu sayede gün içinde daha sağlıklı ve dengeli besin tercihleri yapıldığını, aynı zamanda vücuttaki kalori yakımını artırdığını ifade etti.

Uzman Diyetisyen Sevgi Yavuz, kahvaltının sağlık üzerindeki olumlu etkilerinin sadece metabolizma ve enerji alımı ile sınırlı olmadığını, gün içindeki beslenme tercihlerini de olumlu etkilediğini vurgulayarak, kahvaltı saatinin bireyin günlük rutinlerine, yaşam tarzına ve metabolizma hızına bağlı olarak değişebileceğini söyledi. İspanya'dan yapılan bir çalışmanın kahvaltının en etkili saatini 08:11 olarak belirlediğini paylaşan Yavuz, bu saatte kahvaltı yapmanın metabolizmayı harekete geçirerek enerji seviyelerini artırabileceğini ve zihinsel performansı destekleyebileceğini belirtti.

Son olarak Uzm. Dyt. Sevgi Yavuz, herkesin biyolojik saatinin farklı olduğunu unutmamız gerektiğini ve kahvaltı için en uygun saatin bireysel tercihlere bağlı olduğunu söyleyerek, kahvaltının günün ilk öğünü olarak önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar