Diğer meyvelerden 20 kat daha fazla c vitamini içeriyor! Kral meyvesi olarak biliniyor... Tam şifa deposu

Diğer meyvelerden 20 kat daha fazla c vitamini içeriyor! Kral meyvesi olarak biliniyor... Tam şifa deposu
Günümüzde dünya genelinde tropikal meyveler sağlığa birçok katkı sunuyor. Henüz keşfedilmemiş "kralların meyvesi" olarak adlandırılan, Çin kökenli liçi meyvesi, portakaldan tam 20 kat daha fazla C vitamini içeriğine sahip.

Yeni dünya düzeninde, meyve-sebze ihracatının artmasıyla birlikte, farklı ve besleyici meyvelere ulaşmak artık mümkün hale geldi. Manavlarda renk cümbüşü içinde sergilenen tropikal meyveler, sadece lezzetleriyle değil, aynı zamanda sağlığa olan olumlu etkileriyle de öne çıkıyor. Mersin'de özel olarak yetiştirilen liçi meyvesi, Türkiye'de semt pazarlarından marketlere kadar geniş bir alanda tüketicilerle buluşuyor.

C VİTAMİNİ ŞAMPİYONU

Liçi meyvesi, yüksek C vitamini içeriğiyle bilinen portakalı 20 kat geçerek, bağışıklık sistemini güçlendirme konusunda etkileyici bir performans sergiliyor. Özellikle kış aylarında görülen grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı koruyucu bir kalkan oluşturarak, vücudu viral enfeksiyonlara karşı dirençli hale getiriyor.

65ba3861333d53a0c36694df.webp

BAĞIRSAK SAĞLIĞINA DESTEK VERİYOR

Liçi meyvesi, zengin lif içeriği sayesinde sindirimi destekleyerek bağırsak sağlığını olumlu yönde etkiliyor. Kabızlık sorununa karşı etkili bir çözüm sunan liçi meyvesi, düzenli tüketildiğinde bağırsak florasını güçlendirerek sağlıklı bir sindirim sistemini destekliyor.

65ba3861333d53a0c36694d7.webp

GÜZELLİK İKSİRİ

Liçi meyvesi, içeriğindeki bakır ve demir mineralleriyle saç ve cilt sağlığını destekliyor. Kan dolaşımını artırarak hücre yenilenmesini tetikliyor ve saçların parlak, gür ve sağlıklı olmasına katkıda bulunuyor. Özellikle saç dökülmesi ve cansızlık sorunu yaşayanlar için liçi meyvesi, doğal bir güzellik kaynağı olarak öne çıkıyor. Liçi meyvesinin suyu, şampuan içerisine eklenerek de kullanılıyor.

LİÇİ MEYVESİ İLE GENÇ VE PARLAK CİLT

Liçi meyvesi, yaşlanmayı geciktirici etkisiyle biliniyor. Cildi besleyerek nemlendiren liçi meyvesi, içeriğindeki özel bileşenlerle hücre yenilenmesini destekleyerek genç ve parlak bir cilde kavuşmayı sağlıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar