İstanbul'a kar ne zaman geliyor? AKOM net tarih verdi

İstanbul'a kar ne zaman geliyor? AKOM net tarih verdi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden İstanbul'da beklenen kar yağışı ile ilgili uyarı geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapılan duyuruya göre, kentin önümüzdeki günlerde Sibirya kökenli bir soğuk hava dalgasının etkisi altına girmesi ve ardından kar yağışının beklendiği bildirildi.

AKOM'dan gelen yazılı açıklamada, bugün kentte 12 derece civarında seyreden hava sıcaklığının öğle saatlerine doğru 16 dereceye yükseleceği belirtildi. Öğleden sonra ise yağmur geçişlerinin tahmin edildiği ifade edildi.

iSTANBUL SOĞUK HAVA DALGASININ ETKİSİNE GİRECEK

Hafta boyunca lodos yönlü rüzgarın etkili olacağı ve ılık hava getireceği aktarılan açıklamada, rüzgarın saatte 20 ila 45 kilometre hızla eseceği öngörüldü.

Açıklamada, lodosun getirdiği ılık havanın pazartesi gününe kadar devam etmesi beklenirken, hafta başında akşam saatlerinden itibaren kentin Sibirya bölgesinden kaynaklanan soğuk hava dalgasının etkisi altına gireceği vurgulandı.

Sıcaklıkların 5 ila 8 derece düşeceği ve kar yağışının beklendiği belirtilen açıklamada, 9 Ocak Salı günü kentin yüksek kesimlerinde, 10 Ocak Çarşamba ise genel olarak kar yağışının görülebileceği ifade edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar