Aman dikkat! AKOM'dan İstanbul için gizli buzlanma uyarısı

Aman dikkat! AKOM'dan İstanbul için gizli buzlanma uyarısı
İstanbul'da görülmesi beklenen karla karışık yağmur, yükseklerde hafif kar yağışı nedeniyle AKOM, gizli buzlanmalara karşı uyarı yaptı.

istanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kent genelinde beklenen yağışlarla ilgili bir açıklama yaptı.

Bugün öğle saatlerinden itibaren başlayacak yağışların, şehir merkezinde karla karışık yağmur, yüksek bölgelerde ise hafif kar şeklinde olacağı belirtildi.

Cuma akşamına kadar devam etmesi beklenen yağışların, kent genelinde hafif kar şeklinde etkili olacağı ifade edildi. Ayrıca, sıcaklıkların pazartesi gününe kadar mevsim normallerinin 2 ila 5 derece altında seyredeceği, 16-25 Ocak tarihlerinde ise normaller veya normallerin 1 ila 3 derece üzerinde seyretmesinin beklendiği bildirildi.

Yapılan açıklamada, yollarda "gizli buzlanma" olabileceği uyarısı yapılarak, Buzlanma Erken Uyarı Sistemi (BEUS) mesajlarının dikkate alınması ve güzergahlarda gerekli kontrol ve müdahalenin yapılmasının önemine vurgu yapıldı. İstanbul'da yaşayanlar, hava durumu ve yol koşullarıyla ilgili güncel bilgileri BEUS mesajlarından takip etmeye davet edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar