Selçuk Geçer'den yeni yılın ilk dolar tahmini: Ocak ayında dolar...

Selçuk Geçer'den yeni yılın ilk dolar tahmini: Ocak ayında dolar...
Dolar kuru ve ekonomi üzerine yaptığı yorumlarla medyada geniş yer tutan ekonomist Selçuk Geçer, 2023 yılında dolar kurunun hangi yönde hareket edeceğini açıkladı.

SELÇUK GEÇER'DEN YENİ YILIN İLK DOLAR TAHMİNİ: OCAK AYINDA DOLAR...

Milyonlarca vatandaş, TL''deki öngörülemezlik nedeniyle birikimlerini dolar ve altın olarak muhafaza ediyor. Daha önce dolar üzerine yaptığı yorumlar sebebiyle ekonomi dünyasında geniş yankı uyandıran Selçuk Geçer, dolar kurunun 2023''ün başlarında TL karşısında hangi yönde hareket edeceğini açıkladı.

OCAK AYINDA 24 OLACAK

Geçtiğimiz günlerde 7 ekonomist ile yapılan ortak anketin sonucunda, 2023 için en yüksek dolar kurunun 25 olacağı öngörülmüştü. Geçer ise bu görüşe katılmayarak, dolar kurunun şu an reel olarak 24 olduğunu ve yeni yılın ilk ayında 24 seviyesine yerleşeceğini söyledi. Geçer''e göre doların Şubat başlamadan 24''ü görmesi son derece muhtemel. 

ÖNCE 24 SONRA 30

Geçer, doların 24''ü gördükten sonra durmayacağını ve yıl sonuna kadar 30 bandını aşacağını iddia etti. Geçer''e göre dolar için kırılma noktalarından biri de yıl ortasında yapılacak genel seçimler. Geçer, seçimlerin ardından dolar kurunda radikal bir aşağı ya da yukarı yönlü hareketin yaşanabileceğini belirtti. 




 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar