Selçuk Geçer doların zirve yapacağı net tarihi açıkladı

Selçuk Geçer doların zirve yapacağı net tarihi açıkladı
Döviz kuruyla ilgili yaptığı yorumlarla sık sık gündem olan ekonomist Selçuk Geçer'den dikkat çeken uyarılar geldi. Geçer, dolar kurunun göreceği zirveyi açıkladı. İşte bütün ayrıntılar...

SELÇUK GEÇER DOLARIN ZİRVE YAPACAĞI NET TARİHİ AÇIKLADI

Selçuk Geçer güncel bir değerlendirme yaparken milyonlarca kişinin merak ettiği bir soruyu yanıtladı. Vatandaşlar 2023 senesinde doların seviyesinin ne olacağını merak ederken ''2023 dolar tahminleri'''' en çok araştırılan konular arasında yer aldı. 

Dolar ve altın konusundaki tahminleri, açıklamalarıyla özellikle de yatırımcıların yakından takip ettiği bir isim haline gelen Selçuk Geçer açıklamalarında "dolar buraya çıkacak" dediği zirveyi hedef gösterdi. 2023 yılında doların zirveyi görerek arşa tırmanacağını belirten Selçuk Geçer aynı zamanda enflasyonun yüzde 30 rakamına inme ihtimalini değerlendirdi.

2023 YILINDA DOLAR NE KADAR OLACAK?

Geçtiğimiz günlerde asgari ücret açıklamasının ardından enflasyon düşecek açıklaması yapılmıştı. İktidarın ''enflasyon düşecek'' açıklamasını sert bir şekilde reddeden ekonomist Selçuk Geçer yeni yılın ilk 3 ayında enflasyonun zirveye tırmanacağını ve bu yükselişin dolar kurunu da etkileyeceğini belirterek “Enflasyon yüzde 30''lara düşecek diyorlar ya tamamen kandırmaca. Asgari ücret de açlık sınırının yarısında kalacak” dedi. 

Ekonomist Selçuk Geçer 2023 dolar kurunun kaderi için "Türkiye''de doları baskılamak için korkunç bir kaynak israf ediliyor, gerçek dolar kuru 24 seviyelerinde, bu baskının daha fazla sürdürülmesi ise mümkün değil. Dolar, er ya da geç 2023 yılının ilk aylarında gerçek seviyesi olan 24''e gelecek" ifadelerini kullandı.

SELÇUK GEÇER AÇIKLADI

''''Dolar baskılanarak mı 18 lirada tutuluyor hâlâ?'''' sorusunu yanıtlayan Selçuk Geçer ''''Tabii, baskılanarak 18''de tutuluyor ve 24 olmuş olsaydı bugün asgari ücret 8,500''ü böldüğünüz zaman yine 350 dolar civarında tutacaktı.'''' dedi.

Ayrıca bir başka soru karşısında Merkez Bankası rezervlerinin tamamen boşaltıldığını dile getiren Selçuk Geçer ''''Bunun kime faydası olacak?'''' sorusu karşısında ''''Hiç kimseye. Siyasete ve siyasetçiye faydası olacak. Sizin dolarınız zaten 18 lira, üreticinin, sanayicinin ya da ticaret erbabının doları 18 lira değil ki. Onlar maliyetlerini minimum 24 liradan yapıyor, ya da 30 liradan yapıyor. Çünkü adam malını satacak ve yerine tekrar mal koyacak, bu riski niye alsın ki? Doğal olarak maliyetlerini 24-25 liraya yapıyor ve bu da fiyatların yukarıya çıkmasını beraberinde getiriyor. Ama halkın asgari ücreti ve enflasyonu, aynı zamanda dolar kuru hep düşük seviyelerdeymiş gibi görünüyor. Gıda üreticisi de, yurt dışından Türkiye''ye mal satanlar da doları 24 TL''den hesaplıyor, yoksa zarar eder bu işten. Bugün domatesten bibere, patlıcandan ıspanağa her şeyin fiyatı artmaya devam edecek, bir de üzerine kış etkisi binecek ve enflasyon Ocak, Şubat ve Mart aylarında daha da yükselecek, hani yüzde 30''lara düşecek diyorlar ya tamamen kandırmaca, öyle bir şeyin olması mümkün değil'''' yanıtını verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar