Selçuk Geçer ev almak isteyenleri uyardı: Konuttaki büyük oyunu ifşa etti

Selçuk Geçer ev almak isteyenleri uyardı: Konuttaki büyük oyunu ifşa etti
Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, konut verilerinin arka plandaki korkutucu boyutunu ortaya çıkardı.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, konut almak isteyenlere yönelik uyarılarda bulunarak, verilerin gerçek durumu yansıtmadığını vurguladı.

Konut sahibi olmayı hedefleyenlerin sayısında artış devam ederken, mevcut konut sahiplerinin sayısında ise yüzde 0,5'lik bir azalma gözlendi. Bu durumun arkasında, genel yaşam maliyetlerindeki artışın ve ev fiyatlarında yaşanan aşırı yükselişin etkili olduğu belirtiliyor.

KONUT SAHİBİ OLANLARIN ORANI AZALDI

TÜİK verilerine göre; 2023 yılında, oturulan konuta sahip olanların oranı bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 56,2 olarak kaydedildi. Kirada yaşayanların oranı %27,8, lojmanlarda ikamet edenlerin oranı %0,9 ve kendi evinde oturup kira ödemeyenlerin oranı ise %15,1 olarak tespit edildi.

konut.webp

"KONUT ALMAK ARTIK HAYAL BİLE EDİLEMEZ HALE GELDİ"

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Geçer, TÜİK'in açıkladığı konut verilerinin aslında enflasyon gibi gerçeği yansıtmadığını belirtirken, "Oturulan konuta sahip olanların oranı geçen yıla göre 0.5 puan azalmış. Bana göre, bu yaklaşık olarak yüzde 2 civarında bir azalışa denk geliyor. Kısacası, insanlar artık ev alamıyorlar. Bu verilerin son derece itidalli ve gerçek dışı olduğunu düşünüyorum. Çünkü benzer şekilde enflasyonda olduğu gibi, gerçekte çok daha yüksek bir rakam söz konusu. Avrupa'da beyin cipi geliştirilirken, biz yanlış verilere rağmen yoksulluğun artmaya devam ettiğini görüyoruz. Türkiye'de insanlar konut almayı artık hayal bile edemez hale geldi." şeklinde konuştu.

selcuk-gecer-16.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar