Selçuk Geçer doları olanları uyardı: Bunları yapmazsanız elinizdeki para eriyecek!

Selçuk Geçer doları olanları uyardı: Bunları yapmazsanız elinizdeki para eriyecek!
Dolar ve borsa üzerine yaptığı yorumlar ile bilinen ekonomist Selçuk Geçer, elinde 100 dolar bile olsa döviz bulunduran vatandaşa seslendi: Gezer, yaptığı bu uyarıları dinlemeyenlerin pişman olacağını söyledi.

SELÇUK GEÇER UYARDI: BUNLARI YAPMAZSANIZ PARANIZ YOK OLACAK!

Ekonomist Selçuk Geçer, dolar karşısında diğer yabancı para birimlerinin daha hızlı yükseleceğini belirterek dolardan çıkmak için uygun zaman olduğunu söyledi. Özellikle Avrupa Merkez Bankası''nın faiz artırım kararını açıklarken Ocak ve Şubat ayları için de 50 puanlık faiz artıracağının sinyallerini vermesi, Euro ve sterlin için alım fırsatı olarak algılandı. Geçer yaptığı açıklamada, ”Dolar aşağıyı gösteriyor. Euro ve sterlin yukarıyı gösteriyor. Çünkü görünen o ki ABD’deki enflasyon frenlenmiş gibi. Önümüzdeki aylarda oluşabilecek olağanüstü durumları da bir şerh olarak kenarı koyuyorum” dedi.

1 OCAK 2023''DE DOLAR KURU NE KADAR OLACAK?

Piyasalarda sert rüzgarların yaşanacağını söyleyen Geçer, Aralık ayında dolar kurunun 20 TL üzerine çıkabileceğinin de altını çizdi. Geçer, dolardaki artışın devam edeceğini ancak doları olan vatandaşların daha hızlı ve daha çok kazanmak için Euro ve sterline yönelmesi gerektiğini tavsiye etti. 

MERKEZ BANKASI ANKETİ ASGARİ ÜCRETLİLERİ VE EMEKLİLERİ ÜZDÜ

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası''nın reel sektör çalışanları ile yaptığı anketi sonuçları açıklandı. Anket sonucunda Merkez Bankası, yıl sonu için enflasyon ve dolar kuru tahminlerini aşağıya çekti. Bu tahminlerin aşağıya inmesi ise asgari ücretli ve emekli çalışanlara yapılacak zammın beklentileri karşılamayacağı endişesine sebep oldu. Merkez Bankası''nın kararı için Geçer, "maalesef asgari ücretli ve emekliler için kötü bir haber" yorumunu yaptı. 



 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar