Selçuk Geçer'den dolar sahiplerine kritik uyarı: Bu tarihte tepeyi görecek!

Selçuk Geçer'den dolar sahiplerine kritik uyarı: Bu tarihte tepeyi görecek!
Son yıllarda artan dolar kurunu önceden yaptığı tahminlerle isabetli şekilde bilen Selçuk Geçer, dolar hakkında bir tahminde daha bulundu. 2023 yılında görülecek dolar kurunu söyleyen Geçer, önceden pozisyon alanların kazanacağını ifade etti.

SELÇUK GEÇER'DEN DOLAR SAHİPLERİNE KRİTİK UYARI: İŞTE DOLARIN ZİRVEYİ GÖRECEĞİ TARİH

Dolar denilince Türkiye''de ilk akla gelen isimlerden biri olan Selçuk Geçer, yeni yılda doların göreceği zirveyi ve asgari ücretin ne kadar olması gerektiğini açıkladı. Artacak asgari ücretin işverene yük olmayacağını ancak vatandaşın hayatını kolaylaştıracağını söyleyen Geçer, 2023 yılının ilk aylarında görülecek dolar kurunu da takipçileriyle paylaştı. 

"ASGARİ ÜCRET ORTALAMA ÜCRET HALİNE GELDİ"

"Türkiye''de maalesef asgari ücret artık ortalama ücret haline geldi, sayın bakan Vedat Bilgin bunu TBMM kürsüsünde itiraf etti. %40''a yakın asgari ücretli çalışan olduğunu söyledi ki bir toplumda çalışanların yüzde 40''lık bölümü asgari ücret alıyorsa artık orta taban diye bir şey kalmamış demektir. Hiçbir gelişmiş ülkede asgari ücretli çalışan sayısının nüfusa oranı böyle yüksek olamaz. Ortalama ücret normalde çok daha yukarıda bir yerlerde olması gerekirken asgari ücret ile ortalama ücret aynı seviyelere geliyorsa çok büyük sıkıntı var. Avrupa ve ABD''de %3-%4 civarındadır asgari ücretin genel çalışana oranı." dedi. 

DOLAR 24 LİRA OLACAK

Türkiye''deki tarım politikalarını ve tüketimde dışa bağımlılığı eleştiren Geçer, çözümün Cumhuriyet rejiminin ilk yıllarında Mustafa Kemal Atatürk''ün uyguladığı politikalara dönmek olduğunu aktardı. Geçer, şu anda doların gerçek değerinin 24 lira olduğunu, Aralık ayı boyunca yatay seyir gözlemlenecek olsa da yeni yılın ilk aylarında gerçek değerini bulacağını belirtti. 

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLMALI?

Selçuk Geçer, Youtube kanalında yaptığı açıklamada asgari ücretin 13 bin lira olması gerektiğini söyleyerek, "Ben bu rakamı söyleyince gerçekçi değil, çok uçuk diyenler oluyor. Gayet de gerçekçi bir rakam çünkü TÜİK gerçek enflasyon verilerini açıklasaydı zaten olacak ücreti söylüyorum. Bunu işverenlerin ödemesi de imkansız falan değil. Asgari ücretli çalışandan alınan vergide kolaylıklar sağlanır, prim ödemelerinde devlet destek verirse gayet de ödenebilir bir rakam. İşverenlerin gider kalemlerinde işçilere ödenen ücret %20-%30 bandında. Yani zannetmeyin ki artan işçi maaşları işverenleri kara kara düşündürüyor. Size verdiğinden çok daha fazlasını kazanıyor zaten. Ortada 26 bin liralık yoksulluk sınırı var, bunun yarısını bile söylediğimizde 13 bin liralık maaş çıkıyor. Bunun daha tartışılacak bir yanı yok. Türk-İş genel sekreteri açıklama yapıyor, biz TÜİK enflasyonunu baz almayacağız diyor peki neyi baz alacaksınız? ENAG enflasyonunu mu alacaksınız? Ben size hemen söyleyeyim %180 ENAG enflasyonunu 5500 liranın üzerine koyduğunuzda ortaya çıkan rakam 15400 lira yapıyor. Bunun üzerine mi pazarlık yapacaksınız?" şeklinde konuştu. 

"İŞVEREN İŞÇİ ÇIKARTAMAZ!"

13 bin liralık asgari ücret olursa işveren işçi çıkarır diyorlar, buyursun çıkarınlar bakalım işleri yürüyor mu? Kaldı ki devlet de eğer devlet ise orada üzerine düşen görevi yapacak ve işçi çıkarılmasına müsaade etmeyecek. Kardeşim sen nasıl kafana göre işçi çıkarıyorsun diyecek! Bu ülkenin işsizlik fonu var, çalışanlar olarak biz ödüyoruz orayı. O parayı boş yere harcayacağınıza bu günler için saklamanız gerekiyor zaten. Bunu yapan ülkeler var. ABD, İngiltere, Fransa, Norveç, Hollanda bu ülkelerin hepsi bunu yapıyor zaten. Biz kendimizi Mozambik, Uganda ile kıyaslıyorsak o başka. 

















 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar