Şekip Mosturoğlu'ndan bomba açıklamalar! A Milli Takım'dan FETÖ'nün yanına kimler gitti

Şekip Mosturoğlu'ndan bomba açıklamalar! A Milli Takım'dan FETÖ'nün yanına kimler gitti
Fenerbahçe'nin eski Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, A Milli Futbol Takımı’nın 2010 yılında Amerika’ya turneye gittiği sırada, kamptan ayrılan bazı yönetici ve futbolcuların Pensilvanya’ya ziyaretini hatırlattı.

Fenerbahçe Eski Asbaşkanlarından Şekip Mosturoğlu ARTI 12 TV’DE Uzay Gökerman ve İlyas Bulcay’ın programına konuk oldu.

Veryansın TV'de yer alan habere göre 2010 yılında A Milli Futbol Takımı’nın Amerika turnesini hatırlatan Mosturoğlu, “Turneden yöneticilerin bir bölümü ile futbolcuların bir bölümü ayrılıp Pensilvanya’ya gidiyor. Bu konu medyada tartışıldı. Gitmeyen futbolcular ve yöneticiler de oluyor. 2010-2020… 10 yıl geçmiş, hala hakkımız yok mu bu gidenlerin kim olduğunu bilmeye?” ifadelerini kullandı. 

HERKES ÜÇ MAYMUNU OYNUYOR

“Federasyon başkanının, milli takımlar sorumlusunun, teknik direktörün, takım kaptanlarının kim olduğunu biliyoruz. En azından bunlardan bir iki tanesine sorsalar” diyen Mosturoğlu, kafilede olan herkesin cevabı bildiğini ancak üç maymunu oynadığını söyledi.

MEDYA AYAĞI SORUŞTURULMADI
Şike kumpasına ilişkin 2016 yılında Aziz Yıldırım adına yaptıkları ek suç duyurusuna da değinen Mosturoğlu, kumpasın medya ayağının soruşturulmadığını vurguladı. Yapılan suç duyurusunun ‘üç bacaklı’ olduğunu belirten Mosturoğlu, polislerle ilgili iddiaların yargılamaya dönüştüğünü, hakimlerle ilgili soruşturmanın sürdüğünü ancak medya ayağına ilişkin tek bir kişinin ifadesinin alınarak takipsizlik kararı verildiğini kaydetti.

3 temmuz sürecinde taraf olan, iddianamenin savunucusu olan bazı kişilerin bugün Fenerbahçe dostuymuş gibi medyada yer aldıklarını ifade eden Mosturoğlu, “Benim elimde 3 Temmuz’dan sonra yaklaşık 6 aylık bir zaman diliminde kim ne yazmış, nasıl taraf olmuş onun dökümü var. Bugün 'aldatıldık, kandırıldık' diyen insanlardan o gün bu işin bilirkişisi gibi davrananlar var. Bu okadar pervasızca yapılan birşeydi ki…” ifadelerini kullandı.

Mosturoğlu, Şike kumpasıyla ilgili “Süreç uzadı. Bitmesi lazım artık” dedi. 

“Devlet Su İşlerinde FETÖ temizliği yapıldı, hakem camiasında bir tane hakeme tesadüf edilmedi” diyen Mosturoğlu, programda ayrıca futbol sektörüne ilişkin FETÖ soruşturmalarına değindi. 

Türkiye’de futbol sektörüne ilişkin 7-8 tane soruşturma yapıldığını, bunların futbolcularla ilgili olduğunu anımsatan Mosturoğlu, dosyalarda yer alan sanık, tanık ve gizli tanık ifadeleriyle 30-40 kişilik bir liste olduğunu hatırlattı. Bu isimler arasında beraat edenlerin de olduğunu belirten Mosturoğlu,  yargılanan kişilerin verdikleri ifadelerle daha büyük bir isim havuzuna ulaşıldığına dikkat çekti. Mosturoğlu, "Her dosyada aynı isimleri geçen insanlar var ama bakıyorsunuz bunlar hala futbol camiasında bir figürler" diyerek gelinen noktayı özetledi. 

İŞTE O SÖZLER: 

Dönemin Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Teknik Direktörü ise Guus Hiddink idi. 

A Milli Takımın ABD kampı kadrosunda ise şu oyuncular bulunuyordu:

Kaleciler: Volkan Demirel (Fenerbahçe), Onur Recep Kıvrak (Trabzonspor), Sinan Bolat (Standard Liege).
Defans Oyuncuları: Sabri Sarıoğlu, Emre Aşık (Jübile), Gökhan Zan, Emre Güngör, Servet Çetin, Caner Erkin (Galatasaray), Mehmet Topuz (Fenerbahçe), İbrahim Toraman, İsmail Köybaşı (Beşiktaş), Ceyhun Gülselam (Trabzonspor), Çağlar Birinci (Denizlispor).
Orta Saha Oyuncuları: Hamit Altıntop (Bayern Münih), Kazım Kazım (Toulouse), Volkan Şen, Ozan İpek (Bursaspor), Mehmet Topal, Arda Turan (Galatasaray), Okan Buruk (İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Jübile), Emre Belözoğlu, Selçuk Şahin (Fenerbahçe), Necip Uysal (Beşiktaş), Nuri Şahin (Borussia Dortmund), Selçuk İnan (Trabzonspor), Sezer Öztürk (Eskişehirspor).
Hücum Oyuncuları: Turgay Bahadır (Bursaspor), Tuncay Şanlı (Stoke City), Semih Şentürk (Fenerbahçe), Halil Altıntop (Eintracht Frankfurt), Sercan Yıldırım (Bursaspor), Nihat Kahveci (Beşiktaş).


 

 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar