Seçmen kağıdını alamayanlar ne yapacaklar?

Seçmen kağıdını alamayanlar ne yapacaklar?
Yurttaşların 31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde nerede ve hangi sandıkta oy kullanacaklarını gösteren seçmen bilgi kağıtlarının dağıtım süresi sona erdi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği seçim takvimine göre, seçimler için geri sayım devam ederken, yurttaşlara dağıtılan seçmen bilgi kağıtları, bugün itibarıyla dağıtım süresini tamamladı.

Bu kapsamda, seçmen bilgi kağıdını almayan yurttaşlar, oy kullanacakları yer ve sandıkla ilgili bilgilere ulaşmak için alternatif yöntemlere başvurabilecekler.

E-DEVLET ÜZERİNDEN SANDIKLAR ÖĞRENİLEBİLECEK

Muhtarlıklardan seçmen bilgi kağıdını alamayan yurttaşlar, oy kullanacakları yer ve sandık bilgilerine e-devlet uygulaması üzerinden erişebilecekler. Ayrıca, Yüksek Seçim Kurulu'nun resmi internet sitesinde bulunan 'yurt içi seçmen sorgulama' bölümüne girerek kişisel bilgilerini kullanarak oy kullanacakları yer ve sandık bilgilerini öğrenebilecekler.

Seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımının sona ermesiyle birlikte, vatandaşlar, oy kullanacakları yer ve sandık bilgilerini belirtilen yöntemlerle kolayca öğrenebilecekler. Bu bilgilerin, seçim günü sorunsuz bir şekilde oy kullanabilmeleri için önemli olduğu vurgulanıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar