Sanayi ustalarından dizel araç sahiplerine kritik uyarı

Sanayi ustalarından dizel araç sahiplerine kritik uyarı
Sanayi uzmanları, partikül filtrelerinin bakımını ihmal eden dizel araç sahiplerinin önemli bir maliyetle karşılaşabileceklerini vurguladı.

Endüstri uzmanları, dizel araç sahiplerini partikül filtrelerinin bakımını ihmal etmeleri konusunda uyarıyorlar ve bu ihmalin önemli maliyetlerle sonuçlanabileceğine dikkat çekiyorlar.

Dizel partikül filtresi veya DPF, aracın egzoz sistemi içine entegre edilir ve normal sürüş koşullarında motorun kullanmasıyla oluşan kurum ve zararlı gazların doğaya salınımını yüzde 80 oranında azaltır.

Ancak, temiz yakıt kullanılmaması ve aracın kısa mesafelerde sık sık kullanılması, partikül filtresinin hızla tıkanmasına yol açabilir. Bu durumda, filtre değişimi hem maliyetli hem de aracın içinden birçok parçanın sökülmesini gerektirebilir.

TEMİZLİK NASIL YAPILIR?

Otomobil tamircisi Bilal Öner'e göre, partikül filtresini en çok tıkayan faktörün kirli yakıt olduğunu belirtiyor. Araçlar sürekli vites değişimi yapılırsa veya kısa mesafelerde sık sık kullanılırsa, partikül filtresinin hızla dolacağını ve performansın düşeceğini söylüyor. Bu nedenle, yetkili servisler genellikle 80 bin kilometrede bir değişim önerirler, ancak filtre değişimi oldukça maliyetli olduğu için temizlik uygulamaları daha ekonomik bir seçenek olabilir.

Öner'e göre, partikül filtresinin tıkanması durumunda aracın yakıt tüketiminin arttığını, çekişin azaldığını, motor sesinin yükseldiğini ve genel olarak performansın düştüğünü belirtiyor. Ancak, temizlik işlemiyle bu sorunların üstesinden gelmek mümkün.

Temizlik işlemi, hiçbir parçanın sökülmesine gerek kalmadan sadece egzoz müşürünün sökülerek ilaçların gönderilmesiyle gerçekleştirilir. Bu ilaçlar, partikül filtresini ve komple egzoz sistemi temizler, böylece motor sesi azalır, araç daha temiz hava çıkarır, yakıt tasarrufu sağlar, çekişi artırır ve araç performansını korur.

Öner, temizliğin 100 bin kilometrede bir yapılmasını tavsiye ediyor ve müşterilere temiz ve kaliteli yakıt kullanmalarını öneriyor. Bu uygulamalarla araç ömrü uzatılabilir ve maliyetler düşürülebilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar