Seçimin garanti olduğu tek köy: Bu muhtarın tek rakibi kendisi

Seçimin garanti olduğu tek köy: Bu muhtarın tek rakibi kendisi
Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesine bağlı Asmacık köyünde, 7 haneli ve 15 nüfuslu yerleşimde, 29 yıldır muhtarlık görevini sürdüren 67 yaşındaki Ahmet Coşar, yeniden muhtarlık için adaylığını koydu. Ancak, Coşar'ın bu dönemde de rakibi çıkmadı.

Geçmiş yıllarda hayvancılıkla geçimlerini sağlayan köy halkı, 2000'li yıllarda meralarının orman alanı ilan edilmesiyle bu işten uzaklaşmak zorunda kaldı. Bu durum, gençlerin iş bulmak amacıyla köyden ayrılmasına yol açtı. Şu an köyde yaşayan 15 kişinin yaşları 60 ile 80 arasında değişiyor.

aw144859-04.jpg

Muhtarlık seçimlerinde tek aday olan Ahmet Coşar, yaptığı açıklamada, "Köyümüzde 7 hane ve 15 seçmen var. Ancak şu anda burada sadece bizleriz. Gençlerimiz Denizli'nin Sarayköy ilçesine göç etti. Köyümüzde eskiden hayvancılık yapılıyordu ancak orman alanı ilan edilince bu mümkün olmadı. Gençlerin ayrılmasıyla köyde çocuk parkı gibi ihtiyaçlar da göz ardı edildi" diye konuştu.

aw144859-02.jpg

Ahmet Coşar, 1994 yılında 60 seçmenin oyunu alarak muhtar seçildiğini ve o günden beri bu görevi sürdürdüğünü ifade etti. Coşar, 67 yaşında olmasına rağmen, köyün ihtiyaçlarını karşılamak ve halkına hizmet etmek için tekrar aday olduğunu belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar