Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Uğur Becerikli

Uğur Becerikli

Yazar

Seçim'de sandık sonucunu değiştirenler

Seçimlere dört gün kaldı. Tekrar hatırlatma yapmak istiyorum. Ülkemizde 12 ile 14 milyon arası yaşayan engelli birey bulunmaktadır. Bu sayının aileleri ile kaç edeceğini gelin siz hesap edin artık. Yıllardır Siyasi Parti Genel Başkanları ile yardımcılarına engelli birey ve ailelerinin sandık sonuçlarına ne kadar etkili olduğunu, bu yüzden kadrolarında engellilerin mutlaka üst düzey seviyesinde yer almaları ve aldıkları görevlerdeki yetkileri doğrultusunda çıkarılacak olan kanun ve yasalarda katkılarının olmasının büyük önem arz ettiğini anlatmaya çalışıyoruz. Engelli bireylere fırsat sağlandığı takdirde neler yapabildikleri zaten aldıkları madalyalar ve sonuçlardan da ortaya çıkmıştır. Siyasi Partilerin oluşturulan kadrolarında da engellilerin bir alt çalışma grubunda değil de kendilerinin bağımsız olarak hareket etme imkânı ve ayrı üst kurul oluşumunun sağlanması gerekliliği önemlidir. Kurulacak olan kadrolarda mutlaka engelli bireylere yer verilmesi büyük önem taşımaktadır.

Engelli ve engelsiz insanlar ile sohbet ettiğimde hepsinin ortak söylemi şu oluyor. ''Bizleri sadece bir yıl içinde bulunan 2 özel günde hatırlıyorlar ve onun dışında ihtiyaçlarımızı görmezden geliyorlar. " Verilen maaşlar, bir emekli maaşına bile yaklaşmamıştır. Sağlık hizmetlerinde aylar sonraya hatta çoğu zaman randevu alınamamaktadır. Bu yüzden sağlık problemi yaşayan engellilerde ilave olarak başka bir sağlık sorunu ortaya çıkabilmektedir. Biz engelliler son dönemlerde açlık ve yoksulluk ile baş başa bırakılmaktadır. Bununla birlikte engelli birey ve ailelerinin çok zor hayat sürdürdükleri gerçektir.

Diğer bir hususa da değinmek istiyorum. Kosovalı bir ailenin evladıyım. Ülkemiz nüfusunun %20 ile 25 arası bulunan Rumeli ve Balkan kökenli ailelerinin siyasi partilerde belli bir seviyeye ulaşmış liyakatli insanların bu seçim döneminde seçilebilecek sıralardan listelere siyasi partiler tarafından eklenmemeleri camiadaki etkin olan federasyon, vakıf ve derneklerde partilere karşı bir kırgınlık yaratmıştır. Üzülerek yazıyorum, bu seçimlerde siyasi partiler sandıklarda bunun sonucunu göreceklerdir.

Dört gün sonra yapılacak olan bu seçimlerde sandık başına gittiğimizde oylarımızı kullanırken lütfen neler yaşadığımızı ve hangi vaatlerin verilip, kaçının yapıldığını hatırlayarak oyumuzu ona göre kullanalım. Bu seçim sonuçlarını engelli birey ve ailelerinin etkileyeceğini düşünüyorum. Şahsi düşüncem ise bundan sonra siyasi partilerin engelli birey ve ailelerine daha fazla önem vereceklerine ve hak ettikleri yaşam koşullarının en iyi şekilde sağlanması için çalışacaklarına inanıyorum. En iyi dersi sandıkta her zaman halk vermiştir ve vermeye devam edecektir.

Seçimlerin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları