7 kişiye umut olan organları yetiştirmek için zamanla yarıştılar

7 kişiye umut olan organları yetiştirmek için zamanla yarıştılar
Samsun'da adı açıklanmayan 27 yaşındaki genç kadının, ailesi tarafından organları bağışlanarak umut ışığı oldu. C.T. isimli genç kadın, beyin ölümü gerçekleştiği Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görüyordu.

Ailesi, organlarını bağışlama kararı alarak genç kadının son dileğini yerine getirdi. Kalp, akciğer, karaciğer, 2 böbrek ve 2 kornea, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen operasyonla alınarak, organ bekleyen hastaların bulunduğu hastanelere hızla ulaştırıldı.

Organ Nakli Samsun Bölge Koordinatörlüğü'nün koordine ettiği operasyonda, ekipler zamanla yarıştı. Organ taşıyan araçlara, Samsun Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri eskortluk yaptı ve havalimanına kadar refakat etti. Ayrıca, havalimanı yolunda trafik ekipleri kavşaklarda görev alarak organların hızlı bir şekilde uçaklara yetişmesi için çaba harcadı. Kalp ve akciğer, Sağlık Bakanlığı'na bağlı ambulans uçaklarla İstanbul'a gönderilirken, karaciğer, 2 böbrek ve 2 kornea Sivas ile Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde organ bekleyen hastalara ulaştırıldı.

Organ Nakli Samsun Bölge Koordinatörü Dr. Mehmet Kazak, "Ülkemizde binlerce insan organ ve doku bekliyor, ancak maalesef pek çoğu hayatını kaybediyor. Bu nedenle organ bağışı çok önemli. Bir aile, organları bağışlayarak 7 kişiye umut oldu. Bu davranışlarıyla büyük bir örneklik sergilediler. Umuyoruz ki, organ bağışı konusunda farkındalık artar ve daha fazla insan yaşama umudu bulur. Merhumeye Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz," dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar