Sarıgöl'de kanser için farkındalık standı açıldı

Sarıgöl'de kanser için farkındalık standı açıldı
Sarıgöl İlçe Sağlık Müdürlüğü, 4 Şubat Kanser Günü dolayısıyla Sarıgöl Devlet Hastanesi'nde kanserle mücadelede erken teşhisin önemine dikkat çekmek amacıyla bir farkındalık standı açtı.

Stant, hemşirelerin rehberliğinde ziyaretçilere kanserin erken teşhisi konusunda bilgiler verirken, vatandaşlarımız bu önemli konuda aydınlatıldı.

Sarıgöl İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Recep Kılıç, yaptığı açıklamada, "Sarıgöl İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak, kanserle mücadele kapsamında Sarıgöl Devlet Hastanesi'nde açtığımız standımızda, vatandaşlarımıza kanser taramalarının erken teşhisi için neden önemli olduğunu aktardık. Rahim ağzı kanseri taraması 5 yılda bir, kalın bağırsak kanseri taraması ise 50-70 yaş aralığındaki kadın ve erkeklerde 2 yılda bir yapılması gereken rutin kontrollerdir" dedi.

Ayrıca, Kılıç, "Vatandaşlarımıza, aile hekimleri aracılığıyla ulaşabilecekleri gaitada gizli kan testi ve 10 yılda bir kolonoskopi yaptırmalarını öneriyoruz. Bu tür tarama hizmetleri sadece hastanelerde değil, köylerimizde de gerçekleştirilmektedir" şeklinde bilgi verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar