Saray'ın sesi Abdülkadir Selvi Meclis'te başörtüsü ittifakı kurulacağını duyurdu: Hangi partiler var

Saray'ın sesi Abdülkadir Selvi Meclis'te başörtüsü ittifakı kurulacağını duyurdu: Hangi partiler var
Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü köşe yazısında, Meclis'te başörtüsü düzenlemesini de içeren Anayasa değişikliği konusunda yeni bir ittifak kurulacağını yazdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği başörtüsü düzenlenmesini, CHP bir kanun ile Meclis’e sunmuştu. Düzenlenmenin ne olacağı merak konusu olurken AKP kulislerinden çok ilginç bir iddia ortaya atıldı.

İktidara yakınlığı ile bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü köşe yazısında, Meclis’te yeni bir ittifak doğacağını duyurdu. Selvi, "Meclis’te yeni ittifak doğuyor" başlıklı yazısında, "Başörtüsüyle ilgili Anayasa değişikliği siyaseti yeniden şekillendirecek. Belki ileriye dönük yeni ittifakların temelini atacak. Merkez sağ kökenli partiler ile AK Parti arasında temas kurulması imkânını doğuracak" ifadelerini kullandı.

Abdulkadir Selvi'nin yazısının ilgili bölümü özetle şöyle:

"Ama ben bugün başka bir ittifaktan söz edeceğim.

Bu ittifak ne milletvekili pazarlığına dayanıyor ne de belediye başkanlığı hesabına.

Bu ittifakın adı, “başörtüsü ittifakı”.

Meclis açılınca AK Parti ve MHP başörtüsüne anayasal güvence getiren ve aileyle ilgili düzenleme yapan Anayasa değişikliğini Meclis’e sunacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başörtüsüyle ilgili Anayasa değişikliğinin yerel seçimlerden önce Meclis’ten geçmesini istiyor. Anayasa değişikliği 360’ın üzerinde bir sayıyla geçerse referanduma gidecek. Eğer 400’ün üzerinde bir sayıyla kabul edilirse referanduma gerek kalmayacak.

Başörtüsüyle ilgili Anayasa değişikliğine CHP’nin destek vermesi beklenmiyor. Yeşil Sol Parti ve TİP’in de hayır oyu kullanması bekleniyor.

Ancak AK Parti, MHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA, Yeniden Refah Partisi, Demokrat Parti ve DSP firesiz oy verdikleri takdirde 401’e ulaşıyor. Böylece Anayasa değişikliğinin referanduma gitmeden Meclis’ten geçmesi imkânı doğuyor. Ama referandum aralığında geçerse, o zaman millete gidilir. Söz konusu başörtüsü olunca muhafazakâr tabanda güçlü bir ittifak sağlanır.

Başörtüsüyle ilgili Anayasa değişikliği siyaseti yeniden şekillendirecek. Belki ileriye dönük yeni ittifakların temelini atacak. Merkez sağ kökenli partiler ile AK Parti arasında temas kurulması imkânını doğuracak.

Bu aynı zamanda CHP ile HDP’nin baş başa kalması anlamına gelecek.

Bu gelişme Meclis’te başörtüsü ittifakının kurulmasını sağlayacak."

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar