Yardımcı Hizmetler Sınıfı personellerinden bir üst sınıfa terfi talebi

Yardımcı Hizmetler Sınıfı personellerinden bir üst sınıfa terfi talebi
Yardımcı Hizmetler Sınıfı (YHS) personeli, eğitim seviyelerine bağlı olarak yapılan statü değişikliği sözlerinin yerine getirilmesini talep ediyor.

Ahmet UNUTGAN/ Günboyu

YHS personeli, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 2018 seçim beyannamesinde yer alan, "Yardımcı Hizmetler Sınıfı kadrosunun eğitim durumlarına göre bir defaya mahsus bir üst kadro olan Genel İdari Hizmetler ve Teknik Hizmetler sınıfına geçirilmesi" taahhüdünün hayata geçirilmesini bekliyor.

Kamudaki Yardımcı Hizmetler Personeli Bir Üst Kademeye Geçmek İstiyor - Memurlar.Net

Kamu kurum ve kuruluşlarında Yardımcı Hizmetler Sınıfı'nda (YHS) görev yapan personeller, kendilerini kamunun göz ardı edilmiş üyeleri olarak hissettiklerini dile getiriyorlar. Bu personeller arasında, büro işlerini icra edebilecek ön lisans, lisans ve yüksek lisans mezunlarının da bulunduğuna dikkat çekerek, bir defaya mahsus statü değişikliği talebinde bulunuyorlar.

Zorlu koşullarda, mobing altında ve belirsiz görev tanımlarıyla çalışan Yardımcı Hizmetler Sınıfı (YHS) personelleri, işlerine daha açık ve net bir görev tanımı oluşturulmasını talep ediyor. Ayrıca, eğitim seviyelerine göre statü değişikliği yapılmasını istiyorlar.

Yardımcı Hizmetler Sınıfı (YHS) kaldırılacak mı? 2023 YHS Genel İdare sınıfına (kadroya) geçecek mi? - Timeturk Haber

Yardımcı Hizmetler Sınıfı (YHS) personelleri, çalıştıkları veya çalışmayı istedikleri kurumlarda Görevde Yükselme Sınavı'nın açılmamasının yanı sıra, sınav açılsa bile mülakat ve derece kademe gibi nedenlerden dolayı açılan kadro sayısının yetersizliği sebebiyle kariyerlerinde yükselme fırsatı bulamıyorlar.

Kdz.Ereğli'deki okullara 42 hizmetli alınacak

Taşeron ve sözleşmeli personele kadro sağlanmasıyla ilgili tartışmalar ve çalışmalar sık sık gündeme gelirken, farklı alanlarda hizmet veren Yardımcı Hizmetler Sınıfı (YHS) personelinin göz ardı edilmesi, YHS çalışanlarının iş motivasyonunu düşüren ve olumsuz etkileyen bir duruma dönüşmektedir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar