Saray'a yakın gazeteci Merkez Bankası'nın Perşembe günü alacağı faiz kararını sızdırdı

Saray'a yakın gazeteci Merkez Bankası'nın Perşembe günü alacağı faiz kararını sızdırdı
Saraya yakın Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, perşembe günü yapılacak Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısı öncesi kendisine gelen bilgileri paylaştı.

İREM GÜL / GÜNBOYU

Daha önce faizlere karşı olduğunu belirten Erdoğan'ın Mehmet Şimşek'i başa geçirerek faizlere yeşil ışık yaktığı belirtilirken, hükümete yakın yazar Abdülkadir Selvi'den Merkez Bankası toplantısı öncesi dikkat çeken bir yazı geldi.

Merkez Bankası'nın perşembe günü saat 14.00’te açıklayacağı faiz kararıyla ilgili "Perşembe günü faiz artırımı bekliyorum. Ayrıca hem bu ay hem de önümüzdeki ay ciddi bir faiz artırımı yapılması gerektiğine inanıyorum" diyen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "piyasalara bir mesaj olması açısından önden yüklemeli bir faiz oranı da olabilir" dedi.

"Bir anda yüzde 20’leri, yüzde 25’leri öngörmüyorum" diyen Selvi şunları kaydetti:

"Mehmet Şimşek’in zaman ve sabır telkin etmesinden ve yumuşak geçişten bunu anlıyorum. Perşembe günü ciddi oranda bir faiz artışı olacak. Böylece ulusal ve uluslararası piyasalara, reel ekonominin gereği neyse o yapılıyor mesajı verilecek. Ama piyasalara bir şok yaşatılmayacak diye düşünüyorum."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar