Şanlıurfa Eyyübiye'de yatalak hasta, faturaya isyan etti

Şanlıurfa Eyyübiye'de yatalak hasta, faturaya isyan etti
Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde yaşayan 82 yaşındaki Hatice Belet'in evine, maaşından daha yüksek fatura geldi.

Kış aylarının başından bu yana elektrik ve doğal gaza yapılan zamlar, vatandaşların geçim zorluğunu daha da artırmıştı. Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde ikamet eden ve yatalak olan 82 yaşındaki Hatice Belet'e gelen fatura, ailenin tepkisine neden oldu. 

Buna göre, 82 yaşındaki Hatice Belet, evine gelen 764 TL’lik elektrik faturasıyla adeta şok oldu. Evinin tüm ihtiyaçlarını, devletten aldığı 700 TL’lik yaşlılık maaşıyla karşılamaya çalışan Hatice Belet’in oğlu Ali Belet, Şanlıurfa elektrik dağıtım firması olan Dicle EPSAŞ’a giderek itirazda bulundu. Ancak tüm çabalara rağmen itiraz kabul görmedi.

"2  YILDIR YÜKSEK GELİYOR" 

Milli Gazete’den Ali Çağlar Tınbek’in haberine göre yaşlı kadının oğlu Ali Belet, son 2 yıldan bu yana sürekli yüksek fatura ödediklerini belirterek, “Annem bir göz odada yaşıyor. Yatalak bir insan olduğu için günde 8 saat elektrikli soba yakıyoruz. Annemin komşularına 40 ile 300 TL arasında gelen elektrik faturası, bize iki ayda bin 300 TL’ye yakın bir ücret geldi. İtiraz ediyoruz, kabul bile görmüyor” diye konuştu. 

"FATURAYI ÖDEYEMİYOR" 

Ali Belet, “Bir diğer komşusu iki evde elektrik kullanıyor. Onlara 250 TL ile 350 TL fatura gelirken, neden annemin oturduğu evdeki bir göz odaya önce 540 TL, sonra da 764 TL elektrik faturası geliyor. Bu durumu anlayamadım. Bu kadın 700 TL yaşlılık maaşı alıyor. Bu faturayı ödeyemiyor bile, ödese de bir ay boyunca ne yiyip ne içecek. Bu zulümdür, haksızlıktır. Burası işletme değil, kafe değil, işyeri de değil, bir ev, onun da bir göz odasında yanan sadece bir sobaya 764 TL elektrik faturası geliyor. Bizim bu faturayı ödeyecek gücümüz yok. Bu gelen faturalar açıkça zulümdür. Buradan yetkililere sesleniyorum. Bu zulmü artık durdursunlar” ifadelerini kullandı. 

bu-fatura-nasil-odenir-1-8rbp.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar