Samsunspor evde yoktu: Tansu Sarı yazdı...

Samsunspor evde yoktu: Tansu Sarı yazdı...
Trendyol Süper Lig'in 16. hafta erteleme maçında Trabzonspor, Samsunspor'u konuk etti. Trabzonspor, Samsunspor'u 2-1'lik skorla mağlup etti. Tansu Sarı Trabzonspor'un galibiyetini yazdı.

SAMSUNSPOR EVDE YOKTU

Ankaragücü'nü deplasmada 1-0'lık skorla geçen Trabzonspor, kendi sahasında Karagümrük'ü 1-0'lık skorla dize getiren Samsunspor'u Akyazı'da ağırladı..

Abdullah Avcı'nın Trabzonspor kadrosunda Nicolas Pepe, Mahmoud Trezeguet, Stefano Denswil, Abdülkadir Ömür, Umut Bozok, Mislav Orsic, Ognjen Bakic, Tonio Teklic, Umut Bozok ve Karagümrük'e transfer olan Dimitrios Kourbelis yoktu..

Konuk Samsunspor'daysa Karagümrük maçından farklı olarak Landry Dimata'nın yerine Muhammed Gümüşkaya forma giyerken; Nanu Gomes, Mickael Tirpan, Olivier Ntcham, Gaetan Laura ve Kingsley Schindler gibi isimler yer almıyordu..

Samsunspor olarak Süper Lig'e yeni çıkmışsanız kalede Bursaspor'u küme düşüren Okan Koçuk, stoper Alim Öztürk ve sol bek Soner Gönül'le oynayamazsınız... Oynarsanız da bir anda ilk yarıda 2-0 geriye düşersiniz..

21'imci dakikada Bakasetas'ın kullandığı serbest vuruşta tüm Samsunspor savunması uyuyunca gerilerden kopup gelen Filip Benkovic kafayı çaktı ve Akyazı'yı ayağa kaldırdı..

Trabzonspor Karadeniz derbisinde Samsunspor karşısında 1-0 öne geçti..

Golden sonra bordo-mavililerde Samsunspor'un stoperi Alim Öztürk'ün hatalı geri pasında Edin Visca tek hamlede vurmayınca kaleci Okan Koçuk topa sahip olurken bir diğer pozisyonda Paul Onuachu'nun kafa vuruşunu gol çizgisi üzerinde Samsunsporlu Haluk Mustafa Tan önledi..

Samsunspor'un sol beki Soner Gönül'ün kalecisi Okan Koçuk'a hatalı geri pası kornere giderken kullanılan köşe vuruşunda Edin Visca'nın sağ taraftan ortasına arka direk dibinde kafayı vuran Paul Onuachu Akyazı'yı bir kez daha ayağa kaldırıyor ve Trabzonspor Samsunspor karşısında soyunma odasına 2-0'lık üstünlükle gidiyordu...

İkinci yarıya Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol sol bek Soner Gönül'ün yerine Zeki Yavru'yu oyuna alarak başlarken Trabzonspor kalecisi Uğurcan Çakır; Taylan Antalyalı, Carlo Holse ve Muhammed Gümüşkaya'nın üzerine gelen vuruşlarını önlemekte zorlanmadı..

Toparlanan Trabzonspor'da Anastasios Bakasetas ve Edin Visca'nın vuruşları Samsunspor kalecisi Okan Koçuk'un üzerine giderken; Taxiarchis Fountas ile Filip Benkovic'in vuruşları auta gitti..

Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol; Muhammed Gümüşkaya, Carlo Holse ve Youssef Bennasser'in yerlerine Flavien Tait, Ercan Kara ile Morkye Fofana'yı oyuba alırken; Marius Mouandilmadji ile 2 kez kaleyi düşünen konuk ekip Trabzonspor kalecisi Uğurcan Çakır ve direkleri geçemedi..

Morkye Fofana'nın cılız vuruşu kaleci Uğurcan Çakır'da kalırken; Trabzonspor'da Taxiarchis Fountas, Jens Stryger Larsen ve Berat Özdemir'in yerlerine Umut Güneş, Mehmet Can Aydın ile Enis Bardhi oyuna girdi..

Trabzonspor'da Edin Visca'nın sağ çaprazdan vuruşunu kaleci Okan Koçuk kurtarırken, Teknik Direktör Markus Gisdol golcü Marius Mouandilmadji'nin yerine Landry Dimata'yı sahaya sürdü...

Trabzonspor'da Anastasios Bakasetas'ın ceza sahası dışından çok sert vuruşunu kaleci Okan Koçuk güçlükle kurtarırken; pozisyonun devamında da Rayyan Baniya'ya fırsat vermedi..

Maçın son anlarında Trabzonsporlu Anastasios Bakasetas'ın Flavien Tait'ye ceza sahası içinde yaptığı müdahaleye hakem Cihan Aydın "PENALTI" dedi; topun başına geçen Taylan Antalyalı kaleci Uğurcan Çakır'la meşin yuvarlağı farklı yerlere gönderince Karadeniz derbisini Trabzonspor 2-1 kazandı..

3 puanı hanesine yazdırdı..

Samsunspor'un mutlaka transfer yapması lâzım...

Aksi takdirde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi "GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER"...

Trabzonspor'da Mahmoud Trezeguet'nin yokluğu arandı; ancak onların da 6, 8 numara pozisyonlarına ve Eren Elmalı'nın yerine bir sol bek almaları şart..

Her takım Samsunspor gibi zayıf olmaz...

Dolayısıyla gidecek ve gelecek futbolcuları iyi belirlemeleri şart...

Trabzonspor ve Samsunspor'a kalan maçlarında başarılar diliyorum...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar