Kerem Demirbay kaçtı, Samba Camara kovaladı: Tansu Sarı yazdı...

Kerem Demirbay kaçtı, Samba Camara kovaladı: Tansu Sarı yazdı...
Süper Lig’in 16. hafta erteleme maçında E.Y. Sivasspor, Galatasaray’ı konuk etti. Galatasaray, Sivasspor ile 1-1'lik skorla berabere kaldı. Tansı Sarı, Galatasaray'ın puan kaybını değerlendirdi.

KEREM DEMİRBAY KAÇTI, SAMBA CAMARA KOVALADI

Konyaspor'u RAMS PARK'ta 3-0 mağlup eden geçtiğimiz yılın şampiyonu Galatasaray, Kayserispor'u deplasmanda 3-1'lik skorla geçen Sivassspor'a konuk oldu...

Sarı-kırmızılılarda Mauro Icardi; Cedric Bakambu, Sergio Oliveira, Barış Alper Yılmaz, Sacha Boey, Jose Angelino, Hakim Ziyech, Davinson Sanchez ve Kaan Ayhan yoktu..

Kart cezası biten Lucas Torreira, Tanguy Ndombele'nin yerine ilk 11'de yer alırken; Sacha Boey'in yerine sağ bek mevkiinde genç Ali Turap Bülbül; Barış Alper Yılmaz'ın yerine de sol bek pozisyonunda Kazımcan Karataş forma giydi..

Ev sahibi Yiğidolar'daysa Rey Manaj, Samu Saiz, Ahmed Musa, Clinton Njie, Kader Keita, Murat Paluli ve Yunus Emre Konak kadroda bulunmuyordu...

Kırmızı-beyazlılarda Samba Camara ve Roman Kvet, Galatasaray karşısında forma giyemeyecek olan Rey Manaj ile Samu Saiz'ın yerlerine ilk 11'de yer alırken Teknik Direktör Bülent Uygun kadro şablonuna göre daha defansif oynayacak gibi görünüyordu.

Sivasspor'un kalesinde Ali Şaşal Vural'ın oynaması demek maça 1-0 mağlup başlamak demekti... Zira blokaj özürlü kaleci Ali Şaşal Vural; uzaklardan gol yemesi, top tutamaması, ayaklarını kullanamaması ve önde yakalanmasıyla Galatasaray'ın ekmeğine yağ sürecek gibiydi..

Nitekim Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu'nun üzerine gelen bir vuruşunu güçlükle kurtarırken; yine Kerem Aktürkoğlu ve Dries Mertens'in vuruşları direkten dönerken kaleci Ali Şaşal Vural yine önde yakalanıyordu..

Kaleci Ali Şaşal Vural'ın bir de Galatasaraylı Wilfried Zaha'ya adeta "al da at" dercesine bir pas vardı ki; Fildişili yıldız topu dışarı atınca Sivasspor tribünleri derin bir "oh" çekti..

İlk yarıda bir topu yine elinden kaçıran kaleci Ali Şaşal Vural'ın bu hatasını Galatasaray'ın stoperleri Victor Nelsson ile Abdülkerim Bardakçı değerlendiremeyince Sivassporlular atağı güçlükle savuşturdu..

Ev sahibi Sivasspor'daysa ise Fode Koita, Uğur Çiftçi ve Roman Kvet ile sol çaprazdan 3 kez Galatasaray kalesini yokladı ancak kaleci Fernando Muslera için bunları karşılamak zor olmadı...

İlk yarının son anlarında Sivasspor'da Fode Koita ve Roman Kvet'in vuruşları az farkla auta gidierken, Galatasaray beklemediği bir anda golü buldu..

Wilfried Zaha'nın sol taraftan götürdüğü atak sonrası verdiği pasta Dries Mertens topa dokunmayarak rakibi Aaron Appindangoye'yi ekarte etti.. Ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Kerem Demirbay'ın sol ayağıyla yaptığı vuruş Sivassporlu Samba Camara'nın bacakları arasından geçerek kaleci Ali Şaşal Vural'ın solundan filelere takılınca Galatasaray deplasmanda soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gitti....

Her zaman yazdığımız ve söylediğimiz gibi Galatasaray'ın hücum bölgesinde Wilfried Zaha-Kerem Aktürkoğlu ve Dries Mertens 3'lüsünden biri lükstü ve oyun Tete Martins'i istiyordu... İlk yarıda Galatasaray Sivasspor'un Uğur Çiftçi'yle savunduğu zayıf olan sol kanadını hiç kullanamadı..

Alaaddin Okumuş-Caner Osmanpaşa-Aaron Appindangoye-Samba Camara ve Uğur Çiftçi'den oluşan kalabalık Sivasspor savunması Kerem Demirbay'dan bu kadar amatörce bir golü nasıl yedi şaşkınlık verici..

Teknik Direktör Bülent Uygun, 2'nci yarıda Burak Kapacak ve Ziya Erdal'ı içeri atarken, Roman Kvet ile Alaaddin Okumuş'u kenara aldı..

Aslında ilk yarıda pozisyonlar bulan Roman Kvet neden çıktı anlamadım... Zira bu futbolcu oyundan çıkacaksa da bence oyuna girecek oyuncu 36'lık Ziya Erdal olmamalıydı..

İkinci yarının başında Sivasspor orta sahasından bu kez Charilaos Charisis sakatlanıp çıkınca kırmızı-beyazlılarda bu kez de Abdülkadir Parmak görev yapmaya başlarken; Caner Osmanpaşa'nın cılız kafa vuruşu Galatasaray kalecisi fernando Muslera'da kaldı..

Galatasaray'da Kazımcan Karataş'ın sol çaprazdan vuruşunu kaleci Ali Şaşal Vural güçlükle önlerken; Kerem Demirbay'ın Burak Kapacak'la mücadelesinde yerde kalmasına hakem Zorbay Küçük "DEVAM" deyince sarı-kırmızılıların penaltı beklentisi sonuçsuz kaldı...

Sarı-kırmızılılarda Halil Dervişoğlu'nun uzaklardan vuruşunu kaleci Ali Şaşal Vural güçlükle önlerken, Sivasspor adına da Hakan Arslan'ın kafa vuruşu kaleyi bulmadı..

Ev sahibi Sivasspor'da Modou Barrow'un yerine Gerson Rodrigues oyuna girerken, Galatasaray'daysa Wilfried Zaha ve Dries Mertens'in yerlerini Tete Martins ve Tanguy Ndombele aldı..

Gelişen Sivasspor atağında Samba Camara'nın vuruşu Galatasaraylı Kerem Demirbay'ın eline çarpınca hakem Zorbay Küçük'ün tereddütsüz verdiği "PENALTI" kararını Fode Koita gole çevirince Yiğidolar skorda 1-1'lik beraberliği yakaladı..

Golü kalesinde gören Galatasaray'da Kerem Demirbay ve Ali Turap Bülbül oyundan çıkarken Baran Demiroğlu ve Eyüp Aydın oyuna girdi.. Ev sahibi Sivasspor'daysa Fode Koita'nın yerine Achilleas Poungouras sahadaydı..

Galatasaray atağında Abdülkerim Bardakçı'nın vuruşu Sivassporlu Aaron Appindangoye'nin koluna temas etti ancak hakem Zorbay Küçük pozisyona "DEVAM" dedi..

Penaltı pozisyonu sırasında hakem Zorbay Küçük'e itiraz ettiği için sarı kart gören Galatasaraylı Kerem Aktürkoğlu bu kez de Sivassporlu Uğur Çiftçi'ye müdahalede bulununca kırmızı kartla oyun dışı kalarak takımını 10 kişi bıraktı..

Galatasaray'da Halil Dervişoğlu, Eyüp Aydın ve Tanguy Ndombele aynı pozisyonda kaleci Ali Şaşal Vural'ın üzerine vurunca maç 1-1 berabere sona erdi ve sarı-kırmızılılar şampiyonluk yolunda 2 puan daha kaybetti..

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un ilk yarıda Yunan orta saha oyuncusu Charilaos Charisis'in sık sık yerde kalıp sakatlanmasını öngöremeyip 2'nci yarının başında Çek yıldız Roman Kvet'i kenara alması yanlıştı... Charilaos Charisis de sakatlanıp çıkınca ev sahibi Sivasspor oyunda zaman zaman bocaladı ancak sürpriz penaltı vuruşuyla beraberliği kurtardı..

Rey Manaj ve Samu Saiz'ın yoklukları Sivasspor'u çok etkiledi.. Ben Bülent Uygun'un yerinde olsam Modou Barrow'u da oyundan çıkarmazdım..

Gerson Rodrigues'in penaltı vuruşu sırasında olay mahaline bakamaması da ilginç bir görüntü oluşturdu..

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un Wilfried Zaha'nın yerine Tete Martins'i alışı da yanlıştı.. Zira bu ikili birlikte oynayınca sarı-kırmızılılar çok daha farklı oynuyor..

Kerem Aktürkoğlu Dries Mertens ve Wilfried Zaha oynayacaksa sahada olmamalı.. Zira takımını eksik bırakıyor.. 2'nci yarılarda daha verimli olacaktır..

Yazımızın başında çok eleştirdiğimiz Sivasspor kalecisi Ali Şaşal Vural son anlarda biraz da Galatasaraylı futbolcuların beceriksizlikleri sonucu 1 puanın alınmasında pay sahibi oldu.. Ancak şu da bir gerçek ki; Sivasspor mutlaka yabancı bir kaleci almalı ve savunmasını baştan aşağıya değiştirmeli..

Sivassporlu Samba Camara; Galatasaraylı Kerem Demirbay'la birlikte maçın kader adamı oldu... Golü önce yedirdi
sonrasında rakibine penaltı yaptırarak 1 rövanşı aldı...

1-1'lik bu skor lider Fenerbahçe'ye yararken puan farkı da 2'ye çıktı..

Galatasaray'a Kayserispor; Sivasspor'a da Samsunspor karşısında başarılar diliyorum..

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar