Sakın bozdurmayın! Selçuk Geçer'den doları olanlara kritik uyarı

Sakın bozdurmayın! Selçuk Geçer'den doları olanlara kritik uyarı
FED faiz kararının ardından döviz kurunda dalgalanma devam ederken ekonomist Selçuk Geçer'den dikkat çeken bir açıklama geldi. 

SELÇUK GEÇER'DEN DOLARI OLANLARA KRİTİK UYARI

Dolar kurundaki son durum, piyasaların kapalı olduğu bugün de merak ediliyor. Doların kaderini belirleyen FED faiz kararının hafta içi açıklanmasından sonra tüm dikkatler dolara dönmüştü. Hafta boyunca sakin bir seyir izleyen döviz kuru hafta sonunda hareketlendi.

Dolar/TL dün sabah güne yüzde 0,05 oranında değer artışıyla başladı. Dolar dün alış fiyatı 18,73 TL''den, satış fiyatı ise 18,70 TL''den işlem gördü. Dolar endeksi de dün 104,45 seviyesindeydi.  Tüm bu gelişmelerin ardından TCMB, reel ve finansal sektör temsilcileri ile profesyonellerden oluşan 44 katılımcıyla gerçekleştirdiği aralık ayına ilişkin ''Piyasa Katılımcıları Anketi''ne ilişkin sonuçlarını resmen açıkladı.

Yatırımcılar ve elinde dolar olan vatandaşlar doların yükselip yükselmeyeceğini merak ediliyor. Perşembe günü Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı da resmen bellli oldu. Bu karardan sonra döviz ve altın piyasasında hareketlenme yaşandı. Altın fiyatları dalgalı seyrederken, dolar/TL kuru yatay seyretti.

TCMB''DEN DOLAR BEKLENTİSİ

TCMB tarafından açıklanan Piyasa Katılımcıları Anketi''nin sonuçlarına göre; sene onu enflasyon beklentisi yüzde 66,80; dolar beklentisi ise 18,78 olarak belirtildi. Katılımcıların cari yıl sonu döviz kuru doları/TL beklentisi, bir önceki anket döneminde 19,54 lirayken; bu anket döneminde 18,78 lira oldu. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla 23,35 TL ve 22,77 lira şeklinde oldu. 

NET RAKAM VERDİ

Ekonomist Selçuk Geçer de dolar ile ilgili olarak çarpıcı bir açıklamada bulundu ve doların 13 gün içinde 20 liraya ulaşacağına dikkat çekti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar