Dolarda deprem! Ünlü isim doların 11 liraya düşeceği tarihi açıkladı

Dolarda deprem! Ünlü isim doların 11 liraya düşeceği tarihi açıkladı
Dolar sahiplerini şaşırtan açıklama ünlü ekonomist Evren Demir Zelyut'tan geldi. 2023 seçimlerinin sonuçlarına göre dolar kurunda deprem olabileceğini belirten Zelyut, kurun 11-12 lira seviyesini görebileceğini iddia etti.

DOLARI OLANLARI ŞAŞIRTAN GELİŞME: 11 LİRAYA DÜŞECEĞİ TARİHİ VERDİ

Hükümetin aldığı ekonomik kararlar nedeniyle 2022 yılında da yeni rekorlar kıran dolar kuru,19 lira seviyelerine doğru hareket ederken Yeniçağ Gazetesi yazarı ve ekonomist Evren Demir Zelyut''tan dolar sahiplerini ilgilendiren açıklamalar geldi.

Dolar kurunda yaşanacak gelişmeleri değerlendiren Zelyut, 2023 yılında yapılacak seçimlerin kur üzerinden büyük etki yaratacağını belirtti.

Seçimleri muhalefetin kazanması durumunda dolar kurunda beklenen gelişmeleri aktaran Evren Demir Zelyut, şunları söyledi:

Altılı masanın yapacağı ilk işlem rasyonel ekonomi politikalar olacak. MB yönetiminde, piyasa yönetiminde liyakata önem verdiklerinde siz kurda bir geri çekilme görmüş olacaksınız. En önemli olan konu ise cumhurbaşkanı seçildikten sonra hisse ve tahvil piyasalarından kaçan para 70-80 milyar dolardan fazla olacak. Burada onun yerine daha güvenilir bir başka kişinin gelmesi sermaye akışlarını tersine çevirebilir. Dolar 18 liraysa 11 ila 12 liraya kadar indirecek. Doların 11 ila 12 olduğu atmosferde maliyetler geri çekilme durumu olacak ve siz 6 ay sonra bambaşka bir Türkiye görmeye başlamış olacaksınız. Tabii ki sorunlar sıfırlanacak demiyoruz ama çözüm ve hissedilir bir rahatlama güvenilir bir politikalarla karşımıza çıkacak diyorum.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar