Sahte çakar kullanlar dikkat! Bin 433 sürücü ceza

Sahte çakar kullanlar dikkat! Bin 433 sürücü ceza
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, çakar kullanan bin 433 sürücüye 9 milyon 227 bin lira para cezası kesildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, araçlarında mevzuata aykırı şekilde çakar kullanan bin 433 sürücüye ocak ayında toplamda 9 milyon 227 bin lira para cezası uygulandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ocak ayı içerisinde gerçekleştirilen denetimler sonucunda Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı koordinesinde, Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri tarafından ülke genelinde çakar lamba kullanımına yönelik denetimlerin yapıldığını ifade etti. Bu denetimler kapsamında mevzuata aykırı çakar kullanan bin 433 sürücüye toplamda 9 milyon 227 bin lira para cezası uygulandığını belirtti.

Bakan Yerlikaya, ayrıca çakar lamba kullanımıyla ilgili ihlalde bulunan sürücülerden söz konusu cihazların da söktürüldüğünü vurguladı. Yerlikaya, trafik denetimlerinin sürekli bir şekilde devam edeceğini ve halkın güvenliği için alınan bu tedbirlerin insan sağlığı ve suçlularla mücadeleye odaklandığını ifade etti.

Trafikteki önceliğin insan sağlığı ve kamu güvenliği olduğunu vurgulayan Bakan, özellikle acil durum araçlarının trafikte önceliğine dikkat çekerek, "Görevi sırasında ışıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları kullanan ambulans, itfaiye ve polis gibi araçlarımızın trafikteki önceliği, insan sağlığı ve suçlularla mücadeleye yöneliktir" açıklamasında bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar