Sahil Güvenlik'te Ege'de operasyon. Tam 542 kaçak göçmen yakalandı

Sahil Güvenlik'te Ege'de operasyon. Tam 542 kaçak göçmen yakalandı
Ölümü hiçe saydılar. Ege Denizi'nin hırçın dalgalarını aşıp, Yunanistan'a ulaşmak istediler ama Sahil Güvenlik Ekipleri, lastik botlardaki kaçak göçmenleri ölüm yolculuğundan döndürdü. Tam 542 kaçak göçmen yakalandı.

MUHARREM KAZAR-GÜNBOYU

Fırtına ve Ege Denizi''nin hırçın dalgalarına rağmen ölüm yolculuğuna çıkan kaçak göçmenlerin karşısına Sahil Güvenlik ekipleri çıktı. Botlar lastiktendi. Ege Denizi''ni aşmaları imkansızdı ama onlar dinlemedi. Çivit mavisi Ege''nin sularına açıldılar. Ancak, devriye çıkan Sahil Güvenlik Ekipleri onları denizden topladı. Yakalanmasalar karşılarına Yunan Sahil Güvenlik ekipleri çıkacaktı. Onların yapacağı ise belli...Türk Karasularına itilecekti. İşte ta m 542 kişiyi Sahil Güvenlik yakaladı. Botlara alınan kaçak göçmenler karaya çıkartıldı ve İl Göç İdaresi''ne teslim edildi. 4 göçmen kaçakçısı hakkında da işlem yapıldı.

Olaylarla ilgili Sahil Güvenlik Komutanlığı''ndan yapılan açıklama şöyle:

"Sahil Güvenlik Komutanlığının 7/24 devam eden düzensiz göçle mücadele faaliyetlerinde, 24-30 Mart 2023 tarihleri arasında gerçekleşen 19 olayda toplam 542 düzensiz göçmen ve 4 göçmen kaçakçısı şüphelisi yakalanmış/kurtarılmıştır."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar