Sağlıkta yeni düzenlemenin detayları ortaya çıktı! Sayı 36 bine yükseltilecek: Teklif Meclis'ten geçti

Sağlıkta yeni düzenlemenin detayları ortaya çıktı! Sayı 36 bine yükseltilecek: Teklif Meclis'ten geçti
TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen yeni düzenlemeyle birlikte sözleşmeli sağlık personeli sayısı 36 bine çıkarılacak ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 15 değişikliği madde madde açıkladı.

TBMM Genel Kurulu, "Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"ni onaylayarak yasalaştırdı.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL SAYISI 36 BİNE YÜKSELİYOR

Yeni düzenlemeyle, serbest diş tabipleri muayenehanelerinde diş tabibi istihdam edebilecek ve sözleşmeli personel sayısı 27 binden 36 bine çıkarılacak.

EBELERİN GÖREVLERİ GENİŞLETİLİYOR

Ebeler, kadın sağlığının korunması, üreme sağlığı ve çocuk bakımı alanlarında danışmanlık ve eğitim hizmetleri sunarken, acil tıp uzmanlarına yoğun bakım yan dalı, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanlarına ise sosyal pediatri yan dal uzmanlık yapabilme imkanı sağlanıyor.

İLAÇ DÜZENLEMESİ

İlaç üretimi ve piyasaya arz eden şirketlerin taşıması gereken nitelikler ve şartlar, Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenecek ve Bakanlık bu konuda düzenleme yapma yetkisine sahip olacak.

ECZANELERDE DENETİM

Eczanelerde yapılan denetimler, sağlık kontrolörleri, sağlık idarecileri veya Sağlık Bakanlığı veya atanmış resmi hekimler veya eczacılar tarafından gerçekleştirilecek.

YAN DAL UZMANLARINA EK ÖDEME

Uzman tabiplere yönelik ek ödeme, yan dal uzmanlarının teşvik edilmesi amacıyla 200 puan artırılarak düzenlendi.

ÜNİVERSİTE İLE HASTANELER ARASINDA ANLAŞMA

Üniversiteler, Sağlık Bakanlığına bağlı eğitim ve araştırma hastaneleriyle protokoller imzalayarak, sağlık uygulamaları, araştırma faaliyetleri ve sağlık hizmeti sunumu için iş birliği yapabilecekler.

BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNLER VE TIBBİ CİHAZLARIN KULLANIMI İÇİN BAKANLIKTAN İZİN

Herhangi bir tedavi yöntemi veya resmi onay alınmış olsa dahi, beşeri tıbbi ürünler ile tıbbi cihazların bilimsel araştırma amaçlı insanlar üzerinde kullanılabilmesi için Sağlık Bakanlığından yetki alınacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, düzenleme ve değişiklikleri sıraladı.

Sayı 36 bine çıkarılacak: Teklif Meclis'te kabul edildi! Bakan Koca sağlıkta yeni düzenlemenin detaylarını 15 maddede paylaştı - Resim : 1

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar