Şadi Özdemir kimdir? CHP Bursa Nilüfer Belediye Başkan adayı Şadi Özdemir kaç yaşında, nereli?

Şadi Özdemir kimdir? CHP Bursa Nilüfer Belediye Başkan adayı Şadi Özdemir kaç yaşında, nereli?
31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP'nin kalelerinde gösterilecek belediye başkan adayları belli olmaya başladı. CHP'nin Bursa Nilüfer Belediye Başkan adayı Şadi Özdemir oldu. Peki Şadi Özdemir kimdir? CHP Bursa Nilüfer Belediye Başkan adayı Şadi Özdemir kaç yaşında, nereli?

Şadi Özdemir kimdir?

Yerel seçimlerde partilerin göstereceği isimlerin hepsi neredeyse belli oldu. CHP'nin Bursa Nilüfer Belediye Başkan adayı Şadi Özdemir oldu. Peki Şadi Özdemir kimdir? CHP Bursa Nilüfer Belediye Başkan adayı Şadi Özdemir kaç yaşında, nereli?

ŞADİ ÖZDEMİR KİMDİR?

Şadi Özdemir, 1961 yılında Artvin'in Ardanuç ilçesinde doğmuştur. İlkokulu Elmasbahçeler'de tamamlayan Özdemir, orta öğrenimini ise Yıldırım Beyazıd Lisesi'nde almıştır. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden 1982 yılında mezun olmuştur. İş yaşamına bilişim sektöründe adım atan Özdemir, son yıllarda yaptığı ARGE çalışmaları ile çok sayıda ulusal ve uluslararası ödüle sahip olan ve "Akıllı Kentler" alanında bilişim teknolojileri ve yazılım üreten LİTERA GRUP Şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanıdır.

Sivil toplum kuruluşlarında da aktif bir rol üstlenen Şadi Özdemir, çeşitli görevlerde bulunmuştur. Bunlar arasında BTSO (Bursa Ticaret ve Sanayi Odası) Meclis üyeliği, BTSO-AB Uyum Komisyonu Üyeliği, BİYESAM (Bilişim ve Yazılım Eser Sahipleri Meslek Birliği) Başkanlığı ve Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği, BİSİAD (Bilişim Sektörü İş Adamları Derneği) Kurucu Başkanlığı, İHD (İnsan Hakları Derneği), Çağdaş Eğitim Kooperatifi üyeliği, TOBB Yazılım Sektör Meclis Üyeliği, ARSİYAD (Artvin Sanayici, İşadamları Derneği) Danışma Kurulu Üyeliği, İFMED (İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Mezunları Derneği), YILDER (Yıldırım Beyazıd Lisesi Mezunlar Derneği) gibi önemli görevler yer almaktadır.

Siyasi kariyerine 1986 yılında SHP üyeliği ile başlayan Şadi Özdemir, CHP ile devam etmiş ve çeşitli görevlerde bulunmuştur. CHP içinde il-ilçe yöneticiliği, il başkanlığı, parti meclisi üyeliği ve kurultay delegeliği gibi önemli pozisyonlarda yer almıştır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar