Saadet Partisi'nde yeni gelişme! Oğuzhan Asiltürk başkanlığında toplantı

Saadet Partisi'nde yeni gelişme! Oğuzhan Asiltürk başkanlığında toplantı
Oğuzhan Asiltürk'ün "Bana itaate söz verdiniz" çıkışı henüz gündemden düşmemişken, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu, yeni üyelerin katılımıyla Asiltürk başkanlığında parti genel merkez binasında toplandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la sık sık bir araya gelen ve Cumhur İttifakı'na katılma konusunda Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile arasında gerilim olduğu konuşulan Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve Millî Görüş Vakfı Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Milli Görüş'ün yayın organı Milli Gazete'de dikkat çeken bir yazı kaleme almış ve "Bana itaate söz verdiniz" imasında bulunmuştu. Asiltürk'ün bu çıkışı kulislerde, "parti içinde muhtıra" olarak belirtilirken, bugün dikkat çeken bir toplantı yapıldı.

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu yeni üyelerin katılımıyla parti genel merkez binasında toplandı. Oğuzhan Asiltürk başkanlığında bir araya gelen Yüksek İstişare Kurulu toplantısında gündemdeki konulara ilişkin istişare ve değerlendirmelerde bulunduğu belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ocak ayında Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve Millî Görüş Vakfı Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ü evinde ziyaret etmişti. Ziyaretin ardından Saadet Partisi’nde tartışmalar başlamış, Erdoğan’ın hamlesinin partiyi Cumhur İttifakı’na dahil etme çabası olarak değerlendirilmişti.Asiltürk’ün de Saadet Partisi’nin Cumhur İttifakı’nda yer almasına yönelik düşünceleri olduğu kulislere yansımıştı. Saadet Partisi’nde tartışmalara devam ederken, geçen haftalarda Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) giderken Asiltürk’ü de davet etmişti.

Yasaklı dönemde vekaleten atanan genel başkanın Erbakan'dan habersiz hiçbir şey yapmadığını, kendi görüşüne göre hareket etmediğini söyleyen Asiltürk, Genel Başkan Karamollaoğlu'nun kararlarını kendisine danışmadan aldığını ima etmişti. Temel Karamollaoğlu, Asiltürk'ün Saadet Partisi'ne yönelik 'Bana itaate söz verdiniz' ifadelerinin sorulması üzerine "Ben onu duymadım. İlk defa sizden duyuyorum. Maalesef bazı çevreler bu konuyu kendilerine göre pompalayıp duruyorlar. Eğer yetmiyorsa uyduruyorlar." cevabını vermişti.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar