Meral Akşener Bartın'da esnafı gezdi, tek tek dinledi

Meral Akşener Bartın'da esnafı gezdi, tek tek dinledi
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Memleket Gezileri” kapsamında gerçekleştirdiği esnaf gezilerine Bartın’ın Amasra ilçesinde devam etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener geçmişte çıkan “akıllı yangınlar” çıktığını asıl tartışılması gerekenin Antalya ve ilçelerinde çıkan yangınların bu kadar büyümesi ve önlenememesi olduğunu söyledi.

Amasralıların “Ormanların imara açılmaması için çalışmanız var mı?” sorusunu cevaplayan Akşener, “17 Temmuzda bir yasa çıkmış. Benim milletvekilliğim olmadığı için arkadaşlarımız üzerinden Meclisi takip ediyorum. Milletvekilliği olmayan ama Grubu olan bir Genel Başkanım. Çıkartılan bu torba yasada turizmcilerin beklediği teşvikler de var. Bu torba yasadan 5 madde biz ve CHP’li arkadaşların ısrarı ile çıkartıldı. Geçen maddelerin bazıları üzerinde hem bizim hem de CHP’nin muhalefet şerhleri var. CHP’li yöneticilerle görüştüğümde bu torba yasayı Anayasa Mahkemesine götüreceklerini söylediler. Geçmişte ‘Akıllı Yangınlar’ çok çıktığı için yanan her yerle ile ilgili hep beraber korkuyoruz. Tartışılması gereken yangınların bu kadar büyümesinin önlenememesi. Büyüme işleminin üzerinde söz söylenmiyor” dedi.

Yeniçağ'dan Berkay Bigeç / Birol Uzunçelebi'nin haberine göre, AKP döneminde uygulanmaya başlayan “torba yasa” ile maddelerin tek tek oylanmadığını anımsatan Akşener “Eskiden normal kanunlar madde madde oylanırdı ama şimdi torba yasanın hepsi bir oylanıyor. İnsanların canı yanıyor ve elbette herkes nedir bu iş diye soruyor doğal olarak. Bizim İYİ parti olarak sayımız yeterli olmadığı için çıkan yasaları Anayasa Mahkemesine götüremiyoruz geçen Pazar günü yangın bölgesine giderken CHP’li yöneticilerle görüştüğümde bu torba yasayı Anayasa Mahkemesine götüreceklerini söylediler. CHP Genel Başkanı Kemal Bey ve ben bunu yakından takip edeceğiz” diye konuştu.

Antalya, Muğla, Adana ilçelerinde çıkan yangının tahminlerin ötesinde büyüklükteki bir yangın olduğunu anımsatan Akşener “Ben tek tek gezdim. Adana’da Aladağlar yanmış. Orada otel yapılacak yerler değil. Böyle bir yangın bir şekilde çıkmış. Tartışılması gereken bu kadar büyümesinin önlenememesi. Büyüme işleminin üzerinde söz söylenmiyor. Ben kendi partime artı değer getirecek bir tutumda bulunmam. Burada yapılması gereken bu yangınların büyümesinin engellenememesidir ”diye tepki gösterdi.

Amasra’da fiyat artışlarından dert yanan çiçekçi de “Toparlama dönemi devam ediyor. Genelde Ankaralı turistler geliyor. Hafta sonu genellikle yoğun oluyor. Pandemi döneminde çok büyük sorunlar yaşadık. Normalde geçinebilirdik ama pandemi döneminde çok sorun yaşadık. Fiyat artışından dolayı çok sorun yaşıyoruz. Her hafta bizim alış fiyatlarımız artıyor müşteriye bunu anlatmakta sorun yaşıyoruz” dedi.

Bir bakkal da asıl durumun yaz sonunda belli olacağını kaydederek “Biz yazlık turistik bir ilçeyiz. Düzelme var mı yok mu bunu şuan anlayamayız. Eylül sonu gibi göreceğiz fakat gidişat iyi değil. Bu yazın da tadı tuzu yok. 2 çocuğum var. Kredi borçlarım var. Duruma bakacağız” diye dert yandı.

Girdiği dükkanda bakkalın kızı ile sohbet eden Akşener kızın abla olduğunu öğrenince “abla olmak nasıl bir duygu?” sorusunu sordu. Bakkalın kızı Akşener’e “İlk başta çok mutlu oldum halen mutluyum. Anlaşıyoruz. Küçükken pek anlaşamıyorduk da şimdi anlaşıyoruz” yanıtını verdi.

KADINLAR PAZARI

Akşener, Amasra esnaf ve vatandaşı ile dertleştikten sonra Bartın Kadınlar Pazarı esnafını ziyaret etti. Pazar’da yoğun ilgi gören Akşener hem vatandaşın hem de pazarcı esnafının sorunlarını dinledi.

Akşener “Bizim paramız esnafa uğurlu geliyor” diyerek bol bol alışveriş yaptı. Pazarcıların durumunu soran Akşener bir dokundu bin ah işitti. Pazarcılar geçinmenin çok zor olduğunu ifade ettiler. Esnaf, “Her şey çok zor. Geçinilmiyor. Kimsede para yok. Allah sonumuzu hayır etsin” dedi.

Akşener Kadınlar Pazarı ziyaretinin ardından Bartın’ın Ulus ilçesi esnafının derdini dinledi.

aksener-amasra-1.jpegaksener-amasra-4.jpeg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar